Türk Eğitim Sen Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Uğur, sendika şubeleri tarafından organize edilen, MHP ve CHP parti teşkilatlarından da katıldığı "ihanet iklimini deşifre alan açıklaması ve el dövizi sergisi"nde yaptığı konuşmada, seçilen akil insanları sert sözlerle eleştirdi.

 

Nevşehir'e gelecek sözde akil adamların "PKK şirindir, masumlardır, haklılardır gelin yapmayın barışalım, onlara özerklik verelim" diyeceklerini ileri süren Uğur "Bu sözde heyeti özelleştirme mağdurları işçiler mi karşılayacak, hakarete uğramış kredi kartlarına esir edilmiş memurlar mı karşılayacak, kasası tam takır olmuş esnaf mı karşılayacak, malı para etmeyen çiftçi mi karşılayacak, evladını vatan uğruna şehit vermiş şehit aileleri ve yakınları mı karşılayacak. Tüm bunları bekleyip göreceğiz. Aziz milletimiz bu iklim ihanettir. Bu iklim ülkemizin bölünmesidir, bu iklim Türk'ü anayasadan, her yerden silme iklimidir. Bizler yaşanan sürecin aktörlerini, Nevşehir İline gelecek sözde akil ve diğer akil insanları hafızamıza not ettik bir gün hatırlamak için. Şimdi karar günü ya bu oyunu da bozacağız ya da teslim olacağız" dedi.

Türk Eğitim-Sen Nevşehir şubesi bugün Nevşehir Atatürk Caddesindeki meydanda başta hükümetin on yıllık uygulamaları olmak üzere iki önce başlatılan çözüm ve Barış adı altında oluşturulan AKİL ADAMLAR ile ilgili basın açıklaması yaparak sert sözlerle ilgililere ağır eleştiriler getirdi.

UĞUR  beraberindeki eğitimcilerle alanda basın açıklaması yaparken, Alan açıklamasına Cumhuriyet Halk Partisi Nevşehir Merkez İlçe Başkanı Hakim DEMİRCİ, Milliyetçi Hareket Partisi Nevşehir  İl BaşkanıGöksel TAŞCI, Milliyetçi Hareket Partisi Nevşehir Merkez İlçe Başkanı Burak KALFAOĞLU, Milliyetçi Hareket Partisi Nevşehir Kadın Kolları, Türk Haber-Sen Nevşehir İl Temsilcisi Ercüment TUNÇ , Türk Eğitim-Sen Nevşehir İlçe temsilcileri ve Türkiye Kamu-Sen Nevşehir iş kolları üyeleri eyleme katılarak destek vermişlerdir.

Şube Başkanı UĞUR basın açıklamasından sonra katılımcılar ile beraber yaklaşık 60  El Dövizinden oluşan sergiyi  gezerken, katılımcıların en ilgi gösterdiği ve  TEPKİ VERDİKLERİ  El dövizleri ise “ Emine KAPLAN’ın – Türk Bayrağının İsmi Değişsin sözü ve Başbakan R.Tayyip ERDOĞAN’ın katıldığı bir TV programında söylediği Eskiden Laziztan-Kürdistan Eyaletleri vardı sözleri ile ilgili el Dövizleri olmuştur.

İki saat süren El Dövizleri sergisini yaklaşık Bin Kişi ziyaret ederken, vatandaşların gelişmeler ile ilgili endişeleri ve tepkileri gözden kaçmamıştır.

UĞUR;  Türkiye de İlk olduğunu söylediği Yaşanmış ve yaşanan gelişmeler ile ilgili olumsuz konuları içeren EL DÖVİZLERİ sergisi ile Nevşehir İlinde yaşayan vatandaşları bilgilendirmek maksadı ile yaptıklarını açıklamıştır.

 

 

 

Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şube Başkanı Mustafa UĞUR’un basın açıklaması şu şekilde ;

      

  

Aziz Milletimiz , Değerli Nevşehir Halkı , Değerli Basın Mensupları

 

Yaklaşık on yıldır bu ülkeyi yönetenler, reform, devletin menfaati, insan hakları, özgürlük, hakça bölüşme adına onlarca başlığı arkasına  aldığı muazzam basın desteği , konu mankenleri, sermaye ve çok uluslu şirketler  ile bir bir gerçekleştirerek bugünlerde   YAŞADIĞIMIZ  İllet İKLİMİ  OLUŞTURMUŞLARDIR.

 

On yıl içerisinde  başta Tekel, Et BALIK , Sümerbank , Seka, Limanlar, Şeker Fabrikaları olmak üzere Cumhuriyet eseri 88 devasa devlet kuruluşları  sudan bahanelerle satılmış bugün ki  işsizlik  oranı olan  yüzde on  , diğer bir tabir ile  iki buçuk milyon işsiz genç yaratılmış, eğitimde uygulanan yanlış politika sonucu  300 bin atanmayı bekleyen öğretmen adayı yaratılmıştır.

 

Çifçiye ekme para benden ,dikme para benden politikaları sonucu tarım ve beraberinde hayvancılık bitirilmiş , tüm bunlarla ilişkili esnaf çökertilmişitr.

 

Tüm Ülkede olduğu gibi Nevşehir İlinde de  icra daireleri birken iki , iki iken üç olmuş ve olmaya da devam etmektedir.

Şartlarının düzelmesini talep eden Öğretmen, memur  başbakan tarafından azarlanmış , hakarete uğramış, Ülke eğitimi on yılda  beş bakan ile yönetilmiş her gelen bakan eğitimi yap boz tahtasına çevirmiş , amaçsız , gayesiz, bilinçsiz bir gençliğin önü açılmış sanal alem tuzağına esir edilmiştir.

Yeni uygulamaya geçen 4+4+4 eğitim sitemi ile  eğitim iyice sorunlar yumağı haline getirilmiştir.

Küresel sermaye bütün ticaret köşelerini tutmuş , vatandaşın kanını emdikçe emmektedir.

Milli Eğimde kutsal şiirler, METİNLER  ders kitaplarından çıkartılmış  ayrıca T.T.K yönetmeliğinden   Ders kitapları, ‘Atatürk inkılap ve ilkelerine ve anayasada ifadesini bulan Atatürk milliyetçiliğine bağlı, Türk Milletinin milli, ahlaki, insani, manevi ve kültürel değerlerini benimseyen, koruyan ve geliştiren; ailesini, vatanını, milletini seven ve daima yüceltmeye çalışan; insan haklarına ve Anayasa’nın başlangıcındaki temel ilkelere dayanan demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’ne karşı görev ve sorumluluklarını bilen ve bunları davranış haline getirmiş yurttaşlar olarak yetiştirmek’ hükmüne ve Türk milli eğitiminin temel ilkelerine uygun olarak hazırlanır” ifadesi de çıkarılmıştır.

 

Yılladır okullarına para , hizmetli memur vermeyen hükümet ne olacağı belli olmayan  macerada Suriyeli mültecilere bir katrilyon kaynak aktarmış ve aktarmaya devam etmektedir.

 

Kısaca toplumun her kesimini kıran küstüren ve  onlarla bir şekilde barışık olmayan  iktidar yarattığı ortam ile aziz Milletimizin içine bir türlü sindiremediği  bugünkü  İKLİMİ yaratmıştır.

 

İklimlerden iklim  yaratma peşinde olan  organizasyon en son olarak ta önce Kürt Meselesi deyip , sonradan çark ederek  şimdide barış ve çözüm meselesi diyerek bugün  gelinen nokta da , emniyet güçlerinin dağlarda leşini serdiği SÜNNETSİZLERLE , KUNDAKDAKİ BEBEĞİ GÖBEĞİNDEN tarayanların siyasi sözcüleri ile  Türk Milleti adına barış ve Çözüm İklimini  aziz milletimize dayatmaya çalışmaktadır.

 

Üç beş tane, güya şehitlerimizi ve gazilerimizi temsil ettiğini iddia eden ve hükümete göbek bağı ile bağlı STK aracı ile akan kan dursun filmi seyrettirilmektedir.

1924 yılından bu tarafa Lozan anlaşmasının hırsını ve kinini saklayan ve bugüne kadar bulundukları yerlerde kendilerini kamufle etmiş  çoğu kendi beyanlarına göre ataist olduklarını , Marksist olduklarını söyleyen , Kürtçü oldukları söyleyen güruh  yeni oluşturulan İklime dahil edilmiş ve Akil İnsanlar olarak iki gün önce yapılan toplantıda rolleri ve ne söyleyecekleri ellerine tutuşturulmuştur.

 

Dün itibari ile de sözde Akil adamların barıştan ne anladıkları kendi ağızlardan dökülmeye başlamış, katıldığı TV programında  Celalettin Can isimli sözde akil adam “ Dağdakilere Terörist diyemem derken, eski bir Dev-Gençli olduğunu söylemiş , bir diğer sözde Akil adam Kezban Hatemi ise  maval okumuştur.

 

Şimdi soruyoruz Aziz milletimizin her kesimi ile eylem ve söylemleri ile bir şeklide küs olan iktidar başta ekonomik olmak üzere  Ülke vatandaşımız ile  barışması gerekirken , helallik istemesi gerekirken  , Otuz bin kişinin katili ile barışması ne demek, temel değerlerimizde milli hafıza sorunu olan sözde akil adamlarla ne yapmaya çalışıyor dersiniz ?

 

Şimdi soruyoruz Tüm Ülkede olduğu gibi vatan için şehit olmuş evlatlarımızın Nevşehir İline cenazeleri getirilirken  Şubemizin ve vatan sevdalılarının tertipledi yürüyüşlere binler , on binler katılarak  KAHROLSUN PKK , ŞEHİTLER ÖLMEZ VATAN BÖLÜNMEZ , KANI YERDE KALMAYACAK diyen aziz vatandaşlarımız bu iklime NE DEMEKTEDİR.

 

Kaplan mıdır , tilkimi dir çıkıyor, Türk Bayrağının adı değişsin cüretini gösterebiliyor, ben akil insan oldum , cilvemle Milleti ikna ederim diyen artist ağzını şapırtatıyor,  diğer taraftan Başbakan daha önce Laziztan ve Kürdistan eyaletleri vardı diyebiliyor, Şehitlerimiz canları ile bu toprakları savunurken , mevcut ortamdan  huzur , para , şan  şöhret , kat yat alanlar  onlar mutlu olurken , bağrına saplanan hançerle huzursuz olanlara utanmadan  , şimdi huzur için Akil insan görevini aldıklarını söylemektedirler  HADİ  ORADAN ARTİSTLER ,

 

Değerli Nevşehir Halkı  yakın zamanda Nevşehir İline sözde  Akil insanlar gelecek  başkanı Meşhur Ahmet TAŞGETİREN ,  işciyi yalınız bırakmış perme perişan olmasına sebep olmuş Tüm Ülke gibi, bir ölçüde Nevşehir İli  de İşci şehri iken İşci kalmamış TÜRK-İŞ ve ONUN başkanı Mustafa KUMLU İlimize Ne yüzle gelecekler . bu mu  bunlar mı Akil insan  hadi ortan ÜSTLENDİĞİ SÖZDE AKİL ADAM SIFATI İLE  BİZE TAŞ GETİRECEK İNSAN , KUM GETİRECEK İNSAN LAR HADİ ORADAN .

 

Nevşehir İline gelecek  sözde akil adamlar  sizlere  PKK şirindir, masumlardır, haklılardır gelin  yapmayın barışalım , onlara özerklik verelim diyeceklerken

Bu sözde heyeti  özelleştirme mağdurları işçiler mi karşılayacak,  hakarete uğramış kredi kartlarına esir edilmiş memurlar mı karşılayacak, kasası tam takır olmuş esnaf mı karşılayacak, malı para etmeyen çiftçi mi karşılayacak, evladını vatan uğruna şehit vermiş şehit aileleri ve yakınları mı karşılayacak tüm bunları bekleyip göreceğiz.

Aziz milletimiz  bu iklim  İHANETTİR. BU İKLİM ÜLKEMİZİN BÖLÜNMESİDİR, BU İKLİM TÜRK’Ü ANAYASADAN , HER YERDEN SİLME İKLİMİDİR

 

Bizler  yaşanan sürecin aktörlerini , Nevşehir İline gelecek sözde akil ve diğer akil insanları hafızamıza not ettik bir gün hatırlamak için .

Türkiye Kamu-sen ve onun iş kolları ile beraber Türk Eğitim-Sen camiası bu ihanet İkliminde ve İhanet içersinde olmayacaktır.

Şimdi karar günü ya bu oyunu da bozacağız ya da  teslim olacağız.

 

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE

 

ALLAH YAR VE YARDIMCIMIZ OLSUN

YÜCE YARATAN BİZİMLE OLSUN