Türk Emekli Sen Nevşehir İl temsilcisi Yavuz Soysaldı yaptığı açıklamada yeni yılın emeklilerin kara yılı olduğunu söyledi.
Türk Emekli Sen Nevşehir İl temsilcisi Yavuz Soysaldı yaptığı yazılı açıklamada, güdümlü TÜİL 2014 yılı enflasyonunu yüzde 8.17 olarak açıkladı derken şunları kaydetti.
‘’Güdümlü TÜİK 2014 yılı enflasyonunu %8,17 olarak açıkladı.
Ama herkes biliyor ki, vatandaşların cebine yansıyan enflasyon kat be kat fazla değil mi? yaşayan biliyor. Biz biliyoruz, sokağa, çarşıya, pazara uzatın başınızı duyacaksınız…
2014 yılında mutfak harcamaları %10,7 arttı. Emekliler piyasadaki artışlardan inim inim inlerken enflasyonun resmi rakamlara göre %8,17 olarak açıklanması canımızı çok yakıyor. Allah’tan korkun, eğer vicdanınız varsa… . Sağlık harcamalarındaki artış kırdı belimizi. Beslenemiyoruz ki, hastalıklar peşimizi bırakmıyor. Özel muayene, özel hastane ücretleri iki kat arttı. Memur emeklisine enflasyon farkı da verilmedi. Emeklilerin aylık harcaması %20 zamlandı.
Enflasyonun %12 farkını istedik, meydanlarda sesimizi duyurmak için haykırdık, ek zam dedik kimse duymadı.
“Tarihi Başarı” !.. Dedikleri Toplu Sözleşme ile emeklilere yaşatılan hezimetin ikinci yılına kredi kartı borçları ile yıkılmış olarak giriyoruz. Memur emeklisine %3, S.S.K ve BAĞ-KUR emeklisine %2,32 verilen zam ile borç mu kapatacağız, karnımızı mı doyuracağız, kira mı vereceğiz. Bunu başarabilecek babayiğit çıkar mı?
Eyyy hükümet ek zam istiyoruz, sadaka değil… Zenginlerin devleti değil, halkın hükümeti olduğunu ne zaman göreceğiz. Hayatımızın sonbaharında sefalete mahkûm etmeyin.
%12 Ek zam talebimizi bir daha haykırıyoruz, duy sesimizi.
2015 yılı “Kara Yıl” olmasın.’’