Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 33 ay sonra kurucusu olduğu AK Parti’ye geri döndü. Böylece Türkiye’de partili cumhurbaşkanlığı dönemi resmen başlamış oldu.

Genel Merkez’e giden Erdoğan, üyelik bayannamesini imzaladı.
YILDIRIM: GELECEKSE BEKLENEN BEKLEMEK GÜZELDİR
​Tören’de konuşan Binali Yıldırım şunları söyledi:
  • Gelecekse beklenen, beklemek güzeldir. Kendisine grubum adına ‘Hoş geldiniz’ diyorum. Kendi kurduğunuz evinize, yuvanıza ‘Hoş geldiniz.’ Aslına bakarsanız evsahibine ‘Hoş geldiniz’ demeye ihtiyaç yok.
  • Bugün Türk siyaseti ve demokrasisi için tarihi bir gün yaşıyoruz. Aziz milletimizin kararı doğrultusunda ülkeyi yönetenleri milletin ve siyasetin üstünde görme anlayışı artık sona ermiştir. Milletin adamı, millete hizmetin adresi kurumuna, AK Parti’ye, milletin tasvibiyle bugün dönüyor.
’21 MAYIS’TA GENEL BAŞKAN ADAYI OLARAK TEKLİF EDECEĞİZ’
  • 1 Mayıs’ta olağanüstü kongremizi yapmaya karar verdik. Yeni bir heyecan, yeni bir ümitle, yeni bir başlangıçla Sayın Cumhurbaşkanı’mızı genel başkan adayı olarak teklif edeceğiz.
  • Demokrasi mücadelesinden yüzümüzün akıyla çıktık.
  • Millet partisiyle liderini buluşturmuştur.
10 Ağustos 2014’te cumhurbaşkanı seçilen Erdoğan, 27 Ağustos 2014’te yapılan AK Parti 1. Olağanüstü Büyük Kongresi ile genel başkanlığı Ahmet Davutoğlu’na devrederek partisine veda etmişti.
Erdoğan, kongrede yaptığı konuşmada, partisine, “Adalet ve Kalkınma Partisini yani aşkımı, sevdamı, tutkumu, kavgamı da önce Allah’a, sonra sizlere emanet ediyorum. Yeniden görüşmek, yeniden kavuşmak umuduyla” sözleriyle veda etmişti.