Mustafa Uğur, yazılı olarak yaptığı açıklamasında "Sırf Türk ve Müslüman oldukları için vatan toprakları işgal edilen, hamile kadınların karınları kesilerek bebekleri şehit edilen, çocukların kafa derileri yüzülen, erkeklerin gözleri oyulan, kimisinin diri diri yakılarak şehit edildiği bir gece düşünün. İşte tüm bu vahşetlerin gerçekleştiği yer Azerbaycan'dır, Dağlık Karabağ'dır, Hocalı'dır. Tarih Boyunca savaşta asla sivilleri hedef almayan, her döneminde dünyaya insanlık dersi veren Türk Milleti burada hunharca katledilmiştir" dedi.

 

Ermeni lobisinden korkan bir çok Avrupa, Asya, Afrika devletlerinin bu katliamı görmezden geldiğini buna Türkiye'nin de dahil olduğunu belirten Mustafa Uğur; "Bütün bu olayların acısı hala kalbimizde iken, hala her yıl ciğerimiz yanarken devletimizin büyükleri bırakın Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde 'Hocalı Katliamı'nı tanımak için karar çıkarmayı; Türkiye'de Ermeniler için kilise açmaktadır, Ermeni liderler ile kol kola pozlar vermektedir, ticari anlaşmalara zemin hazırlamaktadır, bazen ise Türkiye'de Azerbaycan bayrağı sallamayı dahi yasaklamaktadır" dedi.

 

Aziz Türk Milleti'nin bütün bu gerçekleri görmesi, tepki vermesi, 26 Şubat'ta meydanlarda 'Hepimiz Türk'üz, Hepimiz Hocalıyız' yürüyüşleri düzenleyerek hem tüm Dünya'ya hem de Türkiye'yi yöneten siyasilere mesaj vermesi gerektiğini belirten Mustafa Uğur, Hocalı şehitleri için bir kez daha aziz milletimizin dua etmesi gerektiğini belirterek, Hocalı şehitlerini saygı ve rahmetle andığını belirtti.