AK Parti'de Temayül Yoklamasından Binali Yıldırım Çıktı. AK Parti'de teşkilata genel başkan adayı ile ilgili görüşün sorulduğu ilk temayül yoklaması yapıldı. İki gün süren Temayül yoklamasına katılanlar, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın adını yazdı.

TEMAYÜL'DEN BİNALİ YILDIRIM'IN ADI ÖNE ÇIKTI

AK Parti'de teşkilata genel başkan adayı ile ilgili görüşün sorulduğu temayül yoklamasında Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın adı öne çıktı. 

Öte yandan AK Parti MKYK toplantısı sona erdi. Parti sözcüsü Ömer Çelik saat 13:00’te yeni başbakan adayını açıklayacak.


AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısı sona erdi.

Parti genel merkezinde basına kapalı gerçekleştirilen ve 22 Mayıs Pazar günü yapılacak, AK Parti 2. Olağanüstü Büyük Kongresi'nde genel başkan adayı gösterilecek ismin belirlendiği toplantı, yaklaşık 50 dakika sürdü.Toplantının ardından, Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, bir basın toplantısı düzenleyerek, genel başkan adayını kamuoyuna duyuracak.

Daha önce yapılan açıklamada başbakan adayının saat 14:00’te AK Partili Mustafa Ataş tarafından duyurulacağı belirtilmişti.
AK Parti MKYK sonrası genel başkan adayı olarak  Binali Yıldırım' ın açıklanması bekleniyor.

Ak Parti’de eğilim için oluşturulan komisyonun dün Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir görüşme yaptığı ve eğilimden çıkan Yıldırım ismini sunduğu iddia edildi. Bugün açıklanacak adayın Yıldırım olmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Ancak yeni Genel Başkan'ın ismi saat 13:00 beklenmeden açıklandı. Gelen bilgilere göre AK Parti'nin yeni Genel Başkanı Binali Yıldırım oldu. Binali Yıldırım'ın yapılan oylamada partililerin yüzde 80'nin desteğini alarak yeni Genel Başkan seçildi.

27. BAŞBAKAN OLACAK

Binali Yıldırım Türkiye’nin 27. Başbakanı olacak. Bu süreçte hem parti yönetimi hem kabinede yenilenme olacak.

TEMAYÜL YOKLAMALARI YAPILDI

AK Parti'de 2. Olağanüstü Büyük Kongre öncesi yeni Genel Başkan adayının belirlenmesi için yapılan temayül yoklaması önceki gün sona erdi.

Temayül sonuçları dün önce 4 kişilik komisyonda değerlendirildi, ardından Üst Kurul'a geldi. Oylama kapalı zarf usulü ile yapıldı. Pazartesi ve Salı günü il başkanları, belediye başkanları, milletvekilleri ve parti yetkili kurullarının aralarında bulunduğu yaklaşık 800 kişiyle yapılan temayül yoklamasının ardından 

ÖMER ÇELİK AÇIKLAYACAK
Bu arada Parti sözcüsü Ömer Çelik, AK parti genel merkezinde yeni başbakan adayını açıklayacak.

YENİ BAŞBAKAN NE ZAMAN GÖREVE BAŞLAYACAK?
Yeni Başbakan ve AK Parti Genel Başkan Adayı Binali Yıldırım 22 Mayıs'taki olağanüstü kongreden sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hükümet görevi vermesi sonra yeni hükümet kurulacak.

Ömer Çelik'in açıklamalarından satırbaşları:
İnşallah Ak Parti'nin iradesi ile öne çıkan yeni ve büyüyen Türkiye daha iyi yerlere gelecektir.


Ömer Çelik'in açıklamalarından satırbaşları:

- Şehit olan askerlerimiz için AK Parti kadroları olarak Allahtan rahmet diliyoruz. Biz huzur içinde yaşıyorsak bunun en önemli nedeni askerlerimizdir.

- AK Partinin bu merkezi Türkiye siyasi tarihinin önemli bir yeridir. Burdan sayın Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür ediyoruz. 

- Bir tartışmayı da bitirmek isterim. Sayın Cumhurbaşkanı ile AK Parti kadroları arasında hiç bir sorun yoktur. 

- AK Parti referansların merkezini oluşturan bir siyasi kadrodur. Gelecekte de AK Parti dimdik ayakta durmaya devam edecektir. AK Parti bizi millet yapan değerlerin bir bütünüdür. Biz AK Partide siyaset yapanlar Allahtan ve milletten başka kimseden emir almayız. 

YENİ GENEL BAŞKAN ADAYI BİNALİ YILDIRIM

Yeni Genel Başkan adayımız Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Binali Yıldırım'dır. AK Partinin kuruluşunun en başından beri emekleri olan Binali Yıldırım'a bu şerefli görevini kutluyoruz. Hiç yorulmadan bu görevi başarıyla yürütmesini ve hayırlı olmasını diliyoruz.

BİNALİ YILDIRIM KİMDİR?
Binali Yıldırım (20 Aralık 1955, Refahiye, Erzincan), Türk siyasetçi. 58., 59., 60. ve 61. Hükûmetlerde Türkiye Cumhuriyeti Ulaştırma Bakanı, 61. Hükûmette ismi değiştirilen Ulaştırma Bakanlığı yerine Türkiye Cumhuriyeti Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı. TBMM 22. dönem Ak Parti İstanbul, 23. dönem AK Parti Erzincan, 24. ve 26. dönem AK Parti İzmirmilletvekilidir.
BİNALİ YILDIRIM'IN HAYATI
1955 yılında Erzincan'ın Refahiye ilçesinde doğdu. İstanbul Teknik Üniversitesi Gemi İnşa ve Deniz Bilimleri Fakültesi'nden mezun oldu ve aynı bölümde yüksek lisans yaptı. Akabinde 1978-1993 yılları arasında Türkiye Gemi Sanayi Genel Müdürlüğü ve Camialtı Tersanesi'nde çeşitli kademelerde yöneticilik yaptı. Yine 1990-1991 yılları arasında İsveç'te bulunan Uluslararası Denizcilik Örgütü'ne (IMO) ait Dünya Denizcilik Üniversitesinde (WMU) Denizde Can ve Mal Güvenliği Yönetimi konusunda ihtisas eğitimi aldı. Bu eğitim sırasında toplam 6 ay İskandinavya ülkeleri ve Avrupa'da çeşitli ülke limanlarında Denizcilik İdaresi Uzmanları ile birlikte kontrollerde bulundu.

1994-2000 yılları arasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi İstanbul Deniz Otobüsleri İşletmeleri (İDO) da Genel Müdürlük görevinde bulundu. Bu görevi sırasında İstanbul'da toplu taşımacılığın denize kaydırılması yönünde önemli projelere imza attı. Başta İstanbul-Yalova ve Bandırma hatlarının açılarak, Adnan Menderes ve Turgut Özal hızlı feribotlarının sefere konulması olmak üzere İstanbul'a kazandırılan toplam 29 iskele/terminal, 22 deniz otobüsü ve 4 feribotla İDO, dünyanın en büyük deniz taşımacılığı firması oldu. 1999 yılında deniz toplu taşımacılığı ve turizme katkılarından dolayı uluslararası "Skal Kulübü" tarafından verilen kalite ödülüne layık görüldü.
BİNALİ YILDIRIM'IN SİYASİ HAYATI
58., 59. ve 60. Hükûmetlerde Türkiye Cumhuriyeti Ulaştırma Bakanlığı ve TBMM 22. dönem AK Parti İstanbul, 23. dönem AK Parti Erzincan, 24. ve 26. dönem AK Parti İzmir milletvekilliği yaptı. 2014 Türkiye yerel seçimlerinde İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı için yarıştı. Oyların %36'sını alarak seçimi ikinci sırada tamamladı. 5 Haziran 2014 tarihinde Cumhurbaşkanı RecepTayyip Erdoğan'ın danışmanlık görevine getirilmiştir. 24 Kasım 2015 tarihinde Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açıklanan 64. Hükûmet'e Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı olarak atanmıştır.

Bakanlığı sırasında 22 Temmuz 2004 günü Pamukova tren kazası meydana gelmiş, istifa çağrılarının ardından istifa etmeyeceğini açıklamıştır.Görevde olduğu sürede Türkiye geneli bölünmüş yol ve otoyol çalışmaları hız kazanmış, Marmaray, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Avrasya Tüneli ve Osman Gazi Köprüsü yapılmış, birçok tünel projesi hayata geçirilmiş ve Yüksek Hızlı Tren hatları döşenmiş ve hattın Ankara - Eskişehir kısmı 13 Mart 2009 tarihinde hizmete açılmıştır. Hattın Ankara-Konya kısmı ise 23 Ağustos 2011 tarihinde hizmete girmiştir.
BİNALİ YILDIRIM'IN ÖZEL HAYATI
Öğretmen Semiha Yıldırım ile evli olan Binali Yıldırım'ın üç çocuğu vardır. İyi düzeyde İngilizce ve Fransızca bilmektedir.
Fahri doktora
20 Temmuz 2006 tarihinde Girne Amerikan Üniversitesi'nden fahri doktora aldı.
19 Haziran 2009 tarihinde Samsun 19 Mayıs Üniversitesi'nden fahri doktora aldı.
7 Mayıs 2010 tarihinde Cumhuriyet Üniversitesi'nden fahri doktora aldı.
29 Eylül 2010 tarihinde Yozgat Bozok Üniversitesi'nden fahri doktora aldı.
28 Şubat 2011 tarihinde Anadolu Üniversitesi'nden fahri doktora aldı.
12 Eylül 2011 tarihinde Erzincan Üniversitesi'nden fahri doktora aldı.
20 Eylül 2011 tarihinde Kırklareli Üniversitesi'nden fahri doktora aldı.
23 Aralık 2011 tarihinde Berlin Teknik Üniversitesi'nden fahri doktora aldı.
6 Haziran 2012 tarihinde Pamukkale Üniversitesi'den fahri doktora aldı.
2 Aralık 2012 tarihinde Dünya Denizcilik Üniversitesi'nden fahri doktora aldı.
22 Mart 2013 tarihinde Okan Üniversitesi'nden fahri doktora aldı.