Türkiye Gazetesi tarafından bugüne kadar Türkiye’nin en renkli bakanları konusunda yapılan haber Nevşehir’in de gündemine oturdu.

Türkiye Gazetesi tarafından bugün yapılan haber Nevşehirlileri adeta geçmişe götürdü. Türkiye’nin en renkli bakanlarını sıralayan ve birde kısa bir hatırlatma haberi yapan Türkiye Gazetesi, Nevşehir’den ise Bakanlık yapmış tek isim Esat Kıratlıoğlu’nu gündeme yeniden getirmiş oldu.
İşte Türkiye Gazetesinin bugün ki o haberi;
 

Devlet Bakanı Esat 
Kıratlıoğlu
Dizilere ilham kaynağı oldu
Esat Kıratlıoğlu, kafasının üzerinde dolandırıp durduğu saçları ve her fırsatta ne kadar iyi yüzücü olduğunu sergilemesiyle meşhurdu. Bir dönem Tansu Çiller'i muhafaza ve müdafaa görevini neredeyse tamamen üstüne alan Kıratlıoğlu, çeşitli parodilere de konu olmuştu. Ancak 99 seçimlerinde Çiller tarafından listeye alınmayınca 'şoke olmuş', “Anneler çocukları bağırlarına basarlar. Çok sıkı kucaklarsanız, çocuk boğulup gider. Bizimki de o hesap” diye konuşmuştu. Nevşehir'e her gittiğinde söze “Sizi elektriğe ben kavuşturdum. Bu direkleri ben diktirdim” diyerek başlayan Kıratlıoğlu'na, bir köylü isyan etmiş, “N'olur, sök şu direkleri. Nereye götüreceksen, ne yapacaksan yap. Artık bize başka şeylerden söz et” demişti.