31 Mart 2019'da yapılacak yerel seçimlerde Ortahisar Belediye başkan aday adaylığı için müracaatını yaptıktan sonra çalışmalarına hız veren ve çalmadık kapı sıkmadık el bırakmamaya gayret eden AK Parti Ortahisar Belediye Başkan aday adayı Yaşar Türkkan'ın bugün ki durağı Nevşehir'in en çok takip edilen haber sitesi www.fibhaber.com oldu.

Başkan A. Adayı Türkkan burada yaptığı açıklamasında; "Doğup, büyüdüğüm ve içerisinde yaşadığım Ortahisar kasabamıza bir vefa borcum var. Yaşadığım beldenin daha modern, daha kaliteli hizmet almasını istiyorum. Yeni ufuklar açmak, halkımızla bütünleşip onların istekleri doğrultusunda hizmet vermek tek amacım” dedi.

AK Parti Ortahisar Belediye Başkan aday adayı Yaşar Türkkan, "Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın izinde gönül belediyeciliği yapmak için yola çıktıklarını belirterek, Görev verilmesi ve halkımızın da teveccüh etmesi durumunda "Tüm hemşerilerime açık taahhüdümdür; 'Makam odası halk için açık olacak ve o kapı hiç kapanmayacak.' dedi. Türkkan, "Gerekirse bir dönem başkanlık yapmayı göze alarak Hayalimizdeki Ortahisar için doğruları yapmaya çalışacağım. Çünkü belediye başkanlığı görevi bittiği ve insanların karşısına çıkıldığı zaman huzurla gurur içinde bırakılan görevlerdir bunlar. Onun için ben başlayacağım günü değil, o koltuktan kalkacağım ve Allah'a hesap vereceğim gün için çalışacağım. Sayın Cumhurbaşkanımızın da sık sık vurguladığı 'Gönül belediyeciliği'ni şiar edineceğiz. Biz gönül belediyeciliği yapmak için yola çıktık” ifadelerini kullandı.

AK Parti Ortahisar Belediye Başkan aday adayı Yaşar Türkkan, Gerek tecrübelerini gerekse elde ettiği tüm bilgi ve birikimi Ortahisar'ı daha ileriye taşımak için kullanacağını kaydederek, “Ortahisarımızı daha da ileriye taşımak, hizmet kervanına hemşehrilerimizin işlerini kolaylaştıracak, zaman tasarrufu ve maddi kazanım sağlayacak Uygulamaları hayata geçireceğiz. Belediyecilik yanında; Turizm, Depoculuk, Sanat, Spor, gibi alanlarda beldemizizn sosyal kültürüel ve ekonomik kalkınmasına katkı sağlayacak çok önemli projelerimiz var. Yine Ortahisar olarak kültür ve turizm projelerimizle hak ettiği tanınırlığını ön plana çıkarmayı hedefliyoruz. Ayrıca, gelecek nesillere daha iyi bir çevre bırakmak için yeni projelerimiz var. Allah kısmet ederse, bu görev tevdi edilirde aday olur, halkımız teveccüh gösterirlerse partili partisiz herkesimle kucaklaşarak tüm paydaşlarıyla ve hemşehrilerimizle el ele vererek istişareyi esas alan bir anlayışla yeni projelerimizle Ortahisar'ı 2023 hedeflerine varmasının ötesinde 10 yılını, 20 yılını, 50 yılını planlayarak geleceğe birlikte taşıyacağız” diye konuştu. 

Ziyaret ettiği her yerde ve her kesimden olumlu yorumlar aldığını ifade ederek Birlik ve beraberlik vurgusu da yapan genç A.Adayı Türkkan, ülkemizin zor bir dönemden geçtiğini ve bu dönemde herkesin devletin ve Cumhurbaşkanının yanında yer alması gerektiğinin de altını çizdi.