NEVŞEHİR (Tuzköy) -  Seçim çalışmalarına devam eden Cumhuriyet Halk Partisi Nevşehir Milletvekili adayı Bülent Tekiner, Tuzköy’e giderek vatandaşlarla dertleşti. Avanos ilçesine bağlı Özkonak Beldesi’nde katıldığı Şükür Yemeği’nden dönerken uğradığı Tuzköy’de,  kahvehaneleri ve esnafı ziyaret eden Tekiner, halkın AFAD tarafından yaptırılan konutlara ilişkin şikâyetlerini dinledi. 

 

YAŞAM EVLERİ HAYAT KARARTIYOR

Türkiye’de “Kanserli Köy” olarak bilinen Tuzköy’de yaşayan yurttaşlar Bülent Tekiner’e, bir taraftan kanser hastalığı ile mücadele ederken diğer taraftan da AFAD Evleri ile mücadele ettiklerini anlattılar. “Kanserden kurtuluyoruz” diyerek taşındıkları AFAD Evlerinde bu defada borç batağına sürüklendiklerini belirten yöre sakinleri, sorunlarına çözüm bulabilmek için çalmadık kapı bırakmadıklarını ancak hiçbir olumlu sonuç alamadıklarını vurguladılar.

 

Mülkiyeti kendilerine ait olan evlerinden tahliye edilerek AFAD konutlarına yerleştirildiklerini, ancak bu yılbaşından itibaren kendilerine “borç tebligatı” gelmeye başladığını, buna önce bir anlam veremediklerini fakat biraz araştırdıktan sonra yapılan yeni konutlar için kendilerine yaklaşık 30 bin lira borç çıkartıldığını öğrendiklerini söyleyen Tuzköy’lüler, iktidarın kendilerine “ya ödeyin ya da ölün” dediğini ileri sürdüler.

 

SORUN ÇOK, ÇÖZEN YOK

Yöre sakinlerinin sorunlarını büyük bir dikkatle dinleyen CHP Nevşehir Milletvekili adayı Bülent Tekiner, konuyu çok yakından takip ettiğini, halka çıkartılan borcun dışında başka sorunların da olduğunu söyledi. MEDAŞ yetkililerine defalarca başvurulmasına rağmen sokak aydınlatmalarının halen sağlıklı çalışmadığını, alış-veriş merkezi gibi sosyal ihtiyaçları karşılamaya yönelik yapıların, konutlara çok uzak olduğunu, yaşlı vatandaşlarımızın bu hizmetlerden yeterince yararlanamadığını belirtti.

 

Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında mevcut düzenle birlikte Tuzköy’ün kaderinin de değişeceğini vurgulayan Bülent Tekiner, halktan bugüne kadar haksız bir şekilde alınan paraların iade edileceğini ve yurttaşın rahat bir nefes alacağını söyledi. Tekiner, “Bugüne kadar sorun çoktu ancak çözen yoktu. Şimdi umutsuzluğa kapılmanın zamanı değil, halkın iktidarı, CHP iktidarı çok yakın.” diye konuştu.