NEVŞEHİR(MHA) 7 Haziran seçimlerinin Nevşehir’de en başarısız partilerinden Cumhuriyet Halk Partisinde parti tüzüğüne göre il ve merkez ilçe başkanlarının görevinden istifa etmelerinin gerektiği belirtiliyor.

Edinilen bilgiye göre; Parti tüzüğünde seçimden başarısız ayrılan il başkanı ve merkez ilçe başkanlarının istifanın gerektiği ifade edilirken, siyasetin önemli etiklerinden istifa müessesesini Nevşehir’de il ve merkez ilçe başkanının işletip işletmeyeceği merak konusu.

7 Haziran 2015 Pazar günü gerçekleştirilen 25. Dönem Milletvekilliği seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi yıllar süren Nevşehir’den Milletvekili çıkarmama özlemini sona erdirmek için Bülent Tekiner, Cuma Yorgancı ve Mehmet Değirmenci üçlüsü ile seçime girmiş ve seçim sonrasında bu kadro 2011 seçimlerinde Bülent Yumuş, Atılgan Çelebi ve Bülent Tekiner’li aday listesinin gerisinde kalmıştı.

İl genelinde 25 bin dolayında oy alarak bir önceki seçimdeki 27 bin oyunu geriye düşüren, Milliyetçi Hareket Partisi ile arasındaki oy farkını da bir hayli açan Cumhuriyet Halk Partisinde seçimin faturasının kimlere kesileceği henüz belirsizliğini koruyor.

CHP İl Başkanı Kamil Gülmez, Merkez İlçe Başkanı Semasi Yücel ve partinin ileri gelenleri ise Nevşehir’deki basın yayın organlarındaki Partiye yönelik eleştirilere kulak tıkamayı sürdürüyor.

Seçim gününe kadar Nevşehir’de bulunan Bülent Tekiner’den ise seçim akşamından bu yana haber alınamıyor. Nevşehir Milletvekilliğine talip olan ve seçim akşamından itibaren Nevşehir’de görülmeyen Tekiner’in bir sonraki genel seçime kadar ilimizde görülmesi de pek muhtemel görünmüyor.