Bu hafta sonunda yapılacak olan 7 Haziran 2015  Genel seçimleri için artık nefesler tutuldu.

Genel seçime doğru...

Nevşehir Kamuoyunun farklı beklentiler içerisinde olduğu şu günlerde bu hafta sonu seçmenlerimiz sandık başına giderek hür iradesi ile oylarını kullanacaklar.

CHP Nevşehir’de 38 yıldır Milletvekili Çıkaramıyor...

CHP Nevşehir'de en son 1977 yılında Yaşar Kemal Yüksekli ile meclise milletvekili göndermeyi başarmıştı. Bu tarihten sonra, CHP katıldığı seçimlerde Nevşehir'den milletvekili çıkartmayı başaramazken, sağ partilerin Nevşehir'deki üstünlüğü de artarak devam etti.Sol partiler içerisinde Nevşehir'den son milletvekili çıkaran parti ise Sosyal Demokrat Halkçı Parti oldu. Cemal Seymen, Sosyal Demokrat Halkçı Parti'den aday olarak katıldığı 1987 seçimlerinde, TBMM'ye girerek Nevşehir'i temsil etmişti. Yaklaşan 7 Haziran Genel seçimlerinde bu defa CHP Bülent Tekiner'le bu özlemi gidermek istiyor.Nevşehir'de taraflı tarafsız bir çok kesimin sevgi ve saygınlığını kazanan Tekiner için 8 Haziran da TBMM hiçte uzak gözükmüyor...

MHP Nevşehir’de 13 yıldır Milletvekili Çıkaramıyor...

MHP Nevşehir de en son 18 nisan 1999 tarihinde yapilan Genel seçimlerinde, İsmail Çevik ve Mükremin Taşkın'la iki milletvekili çıkartarak  TBMM 21. dönem Nevşehir Milletvekilleri olarak seçilmişlerdi. MHP O tarihten sonra tam 13 yıldır bir daha Meclise Nevşehir'den Milletvekili gönderememişti.Son yapıaln 2011 Genel seçimlerinde ise yaklaşık 3.000 oyla Milletvekili gönderme şansını kaybetti. 2011 Genel seçimlerinde Nevşehir MHP 1.sıra Milletvekili Adayı Sahir Solmaz olmuştu.

7 Haziran'a Doğru...

Diğer siyasi partiler ise bu süreçte kayda değer bir oy almayı başaramazken önümüzdeki 7 Haziran 2015 Genel seçimlerinde de Nevşehir için AK Parti MHP ve CHP arasında geçecek bir yarış olarak gösteriliyor.

Peki 2015 Seçimleri Ne Olur ?


Ya AK Parti 3-0 yapacak ve Yoluna devam edecek.

Veyahut AK Parti 2 Milletvekili çıkaracak 1 Tane MHP den Milletvekili çıkartacak.

Bu durumda 13 yıl aradan sonra MHP ilk kez Milletvekili çıkartmış olacak ve MHP 1.Sıra Milletvekili adayı Mehmet Varol'u Ankara ya, Meclise göndermiş olacak.


Yada AK Parti 1,CHP 1 ve MHP 1 Milletvekili seçerek.Başkente Nevşehir'i temsilen üç büyük siyasi partiden birer Milletvekili gidecek.Bu durumda da AK Parti'den Mustafa Açıkgöz, CHP'den Bülent Tekiner ve MHP den de Mehmet Varol Meclise gidecekler.

Sonuç ne olursa olsun kazananın NEVŞEHİR ve Türkiye olmasını diliyor.Tüm Siyasi parti adayları ve Milletimiz için sonucun hayırlar getirmesini diliyoruz.

AK parti , CHP ve MHP'nin dışında kalan siğer siyasi partiler ise ilk hedef % 10 luk Barajı geçmek olacak. Ona göre Milletvekilliği için şans arayacaklar.

Artık 7 Hazirana  sadece 5 gün kala insanlarımızın birbirlerini kırmadan dökmeden incitmeden incinmeden küsmeden medeni ve Demokratik bir şekilde Genel seçimlerde Milletimizin vereceği kararı olgunlukla karşılayarak kaybedeni olmayacak bir seçim diliyoruz.

FİB Haber Merkezi olarak “Biz hep gitmişizdir.. Kimilerinin hoşuna, kimilerinin zoruna.”             

 %100 Nevşehir Haberleri Burada…FİB Haber Farkıyla… 

NEVŞEHİR'İN İLK ULUSAL HABER SİTESİ : www.fibhaber.com