NEVŞEHİR(MHA) Yerel seçimlere 3 hafta gibi bir süre kala Uçhisar’daki son gelişmeleri Belediye Başkanı ve Akparti Belediye Başkan Adayı Osman Süslü anlattı.

Başkan Süslü, “30 Mart tarihinde seçmen sandıkta oyunu kullanacak. CHP ve MHP’nin adayları olan arkadaşlarımızla sakin ve seviyeli bir şekilde seçim sürecini sürdürüyoruz. Ben ve diğer aday arkadaşlarımız da bu seviyenin korunmasını istiyor. Diğer aday arkadaşlarımızla sık sık birbirimizi ziyaret ederek bu havayı elimizden geldiğince sağlıklı bir şekilde götürmek istiyoruz. İnşallah bu şekilde de seçimi tamamlarız ve kasabamız için hayırlısı ne ise o olur’’ diye konuştu.

‘’ 5 yıllık süreçte tespit edilen eksikleri fazlasıyla yerine getirdik’’

‘’Göreve geldiğimiz 2009 yılında kasabamızdaki eksikleri göz önüne alarak çalışmalarımıza başladık.Projelerimizi ise ekstra yatırımlarla yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bölgenin büyük kısmının sit alanı içerisinde yer alması ise bazı çalışmalarımızın yarıda kalmasına neden oldu.Özellikle Cevizlibağ Mevkii’ndeki çalışma şu anda bakanlıkta olup,valilik ve il özel idaresi tarafından takip ediliyor. Kale çevresi ve Karlık hattının taslak projesi koruma kurulundan onaylandı. Uygulama çalışması ise koruma amaçlı imar planı tamamlandıktan sonra başlayacak. Ben bu iki çalışmayı çok önemsiyorum. İnşallah bu yatırımlarımızın geri kalan kısmını 2.dönem de yapmayı planlıyoruz.

‘’8 bin metre karelik aile parkı için proje tamamlandı’’

Başkan Süslü, ‘İmar problemlerini tamamladığımız yaklaşık 8 bin metrekarelik aile parkı için yer ayarlaması yapıldı. Bu çalışmamızı da 2.dönemde güzel bir manzara eşliğinde Uçhisar halkına kazandırmayı hedefliyoruz. Araç parkı açısından ise ciddi eksikliklerimiz vardı.Bunu göz önünde bulundurarak, itfaiye, çöp, cenaze, kepçe ve sulama tankerlerinin sayısını artırdık. Ulaşımda vatandaşların daha iyi hizmet alabilmeleri için önümüzdeki dönem 2 otobüs daha alacağız ve bu sorun da ortadan kalkmış olacak” dedi

“Hisarspor’u Bal Ligi’ne taşıyacağız”

Başkan Osman Süslü sözlerine şöyle devam etti; ‘’2013 yılında başlamış olduğumuz Uçhisar - Üniversite arasındaki yolun alt yapı çalışmasını tamamladık ve yolu ham bir şekilde trafiğe açmış bulunmaktayız. Temmuz veya ağustos ayında ise asfaltını atarak Uçhisar ve bölge ulaşımına kazandırmış olacağız. Gençler ve spor çalışmalarına ise 5 yıllık süreçte çok önem verdik.Hisarspor Kulübünü 1.amatör ve 2.amatörde şampiyon yaparak Bal Ligi’ ne doğru emin adımlarla götürüyoruz.Gençlere yönelik olarak ise kafeteryalı kapalı bir halı saha inşa ederek sosyal aktivite alanı meydana getirdik. Yeni dönemde ise daha büyük bir kompleks kazandırmayı düşünüyoruz ve yeri de ayarlanmış durumda’’