Cevizlibağ'da Mutlu Sona Yaklaşıldı

NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir Merkeze bağlı Uçhisar beldesinde yıllardır gündemde olan Cevizlibağ mevkiindeki yeni düzenlemelerle ilgili proje çalışmalarının tamamlanma aşamasına geldiği bildirildi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Uçhisar Belediye Başkanı Osman Süslü, Beldenin en önemli sorunlarından biri olarak gözüken Cevizlibağ mevkiinde yeni düzenlemelerin yapılması konusunda başlatılan proje çalışmalarının tamamlanma aşamasına geldiğini, tekrar göreve seçilmesi durumunda ilk ele alacakları konulardan birinin de bu proje olacağını dile getirdi.

Uçhisar’ın doğal ve arkeolojik sit alanı olması dolayısıyla Cevizlibağ mevkiindeki düzenlemelerin bakanlıklar düzeyinde çözüme kavuşturulması gerektiğini ve konunun Nevşehir Valiliği tarafından da takip edildiğini kaydeden Uçhisar Belediye Başkanı Osman Süslü, imar sorunu çözüme kavuşturulan bu mevkide yapılması planlanan düzenlemelerin tamamlanmasıyla birlikte Uçhisar’ın yepyeni bir turizm alanına kavuşacağını kaydetti.

Söz konusu alanın düzenlenmesine yönelik hazırlanan taslak projenin kabul gördüğünü hatırlatan Uçhisar Belediye Başkanı Osman Süslü, “Cevizlibağ ile ilgili hazırlanan taslak proje uygun görüldü. Proje ile ilgili çalışmalar ise % 80 dolayında tamamlanmış durumda. Bu alan ana yol üzerinde olduğu için İl Özel idaresi mülkiyetinde. Haliyle Nevşehir Valililiğimiz konunun takibinde. Biz belediye olarak elimizden gelen teknik desteği veriyoruz. İnşallah ikinci dönemimizde ele alacağımız ve çözeceğimiz öncelikli konulardan biri de bu konu olacak” diye konuştu.