Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Uğur, kısa bir süre önce açıklanan TÜİK verilerinden çıkan sonuçlara duyarsız kalan AKP Nevşehir milletvekillerini eleştirdi.

Türkiye İstatistik Kurumu'nun Ekim ayı başında açıkladığı Türkiye’nin suça sürüklenen çocuk verilerinin il nüfuslarına göre oranını listesinde Nevşehir'in 3,8 oranı ile onuncu sırada yer almasının vahim bir tabloya işaret olduğunu belirten Uğur; "Türkiye genelindeki boşanma oranlarında beşinci sırada yer alan bir Nevşehir, kişi başında düşen kredi borçlanması listesinde on ikinci sırada yer alan bir Nevşehir, Kadın intihar teşebbüs sıralamasında dördüncü olan bir Nevşehir, çocuk gelin oranının yüzde seksenlerde olduğu bir Nevşehir ve son olarak suça sürüklenen çocuk sıralamalarında onuncu sırada yer alan bir Nevşehir bizleri ürkütmektedir" dedi.

Gerek çocuklar gerek gençler gerekse de yetişkinleri kapsayan tüm araştırmalarda Nevşehir'in doğudaki illerde görülen vahim tabloları aratmayacak sonuçlarla anıldığını belirten Uğur, milletvekillerinin duyarsızlığının Nevşehir tarihinde kara bir leke olarak anılacağını belirtti.

Uğur; "Hangi daireye hangi müdürü atarım, hangi öğretmeni hangi idareci ile tehdit ederim, hangi cemaatin üyesini yok eder hangisini yüceltirim derdine düşen AKP Nevşehir milletvekilleri toplumun sorunlarına karşı duyarsız kalmayı ve bu sorunlara çözüm üretme konusunda nemelazımcılık tavrında olmayı devam ettirmektedirler. Kısacası milletin oyu ile vekil seçilenler millete arkasını dönmektedirler" dedi.

Uğur, Nevşehir'de insanların huzur ve refah içerisinde yaşaması için yetkilileri göreve davet ederek açıklamasına son verdi.