Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Uğur, “Ülkemiz ve İlimiz Eğitimi Ötekileştirmeden Kurtarılmalı”

NEVŞEHİR(MHA) Türkiye Kamu Çalışanları Sendikaları Konfederasyonuna bağlı Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Uğur, Ülkemiz ve ilimiz eğitiminin 2014 yılını değerlendirdi. Uğur, eğitim alanında uygulanan ötekileştirmenin ülke ve ilimiz eğitimine zarar verdiğini ve ileride de zarar vermeye devam edeceğinin altını çizdi.

Ülkemiz ve ilimiz eğitiminde öne çıkan öğretmen açığının zamanla kapatılabileceğini, okulların fiziki sorunlarının zamanla çözülebileceğini dile getiren Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Uğur, son dönemlerde iktidar ve mensuplarının ortaya çıkardığı eğitimdeki tahribatın kolay kolay olumsuz etkilerinin silinemeyeceğini ifade etti.

2014 Yılının eğitimciler açısından hiç iyi geçmediğini kaydeden Uğur, “Bir eğitim sendikası olarak en çok önemsediğimiz konu huzur ve çalışma barışı. Maalesef ilimizde eğitim sorunları ile boğuşurken bir başka sorun daha ortaya çıktı. Bu sorunda uzun süre çözülecek gibi değil. İktidar ve onun mensupları Türkiye genelinde Türk Eğitim-Sen Üyesi okul müdürlerini görevden alarak bilinen bir sendika mensuplarından oluşan okul müdürleri ve müdür yardımcıları kadrosu oluşturdu. Nevşehir’de 300’e yakın müdür ve müdür yardımcısı kadrosu var. Bunlardan sadece Türk Eğitim-Sen Üyesi 11 müdür ve müdür yardımcısı kaldı. Bu büyük bir kadrolaşma ve ötekileştirmedir. Maalesef bir organizasyon içerisine giren malum insanlar kendilerine yakın insanları müdür ve müdür yardımcısı yaptılar. Eğitimcilerin büyük bir bölümü böyle bir durumda büyük bir korku ve endişe içerisine düşmüş durumda. Bu ileride daha da büyüyerek ilimiz eğitimini olumsuz etkileyecek. Öğrenci de bu olumsuz tablodan etkilenecek. Eğitim sorunları denildiğinde her şey yapılabilir. Okulların fiziki ihtiyaçları giderilebilir, Öğretmen açığımız kapatılabilir. Ancak kırılan umutlar, adaletsizlik, sisteme güvensizlik eski haline döndürülemez. Eğitimcilerin tamamı huzursuz. Yarın bizimle ilgili bir başka kanun çıkarılacak mı diye derslerine odaklanamıyor. Üzgünüz. Ülkenin eğitim ortamının bu duruma getirilmesine üzüldük. Bir an evvel bu gerginlikten ve ötekileştirmeden kurtarılmalı” açıklamalarında bulundu.