Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan bugün Helikopter ile Niğde'ye geldi.


 Bakan Elvan'ın ilk durağı Organize Sanayi Bölgesi idi. Niğde OSB'de yapılan basına kapalı toplantının ardından Niğde Valiliğine geçen Ulaştırma ve Denizcilik Bakanı Lütfi Elvan, Havaalanı ile ilgili bir açıklama yapmazken, Hızlı Tren ile ilgili bir soruya ise öncelikli hedefin Kuzey - Batı ana ulaşımları olduğunu belirtti. 


NİĞDE - BOR YOLU EK ÖDENEK İLE HIZLANACAK. 

Ulaştıma ve Denizcilik Bakanı Lütfi  Elvan :'  Niğde’ye son 12 yıllık dönemde ulaştırma alanında harcamış olduğumuz toplam tutar 3 milyar TL’dir. Yani eski parayla 3 kat trilyon lira il genelinde yapılan harcamaya baktığımızda da aşağı yukarı  6 kattrilyonluk son 12 yılda bir yatırım gerçekleştirildi. Yatırım boyutu itibariyle gerçekten ülkemizde sağlam hem siyasi istikrar hem de ekonomik istikrarın vermiş olduğu güven bir anlamda Türkiye’de  ciddi bir kalkınma hamlesine dönüştü. Niğde - Bor arasındaki yol için ek ödenek çıkararak yolun yapım çalışmalarını hızlandıracağız."dedi. 


Bilindiği üzere Niğde - Çiftlik yolu üzerinde sık sık trafik kazası meydana geliyordu. Bakan Elvan, "  Niğde-Ketençimen yolunun yapımı için bu yıl özellikle kış aylarında önemli sorun teşkil eden bölümünün tamamlanabilmesi için ek ödenek çıkaracağız.” dedi. 

BAĞLAMA'DA MİTİNG

Niğde Valiliği ziyaretlerinin hemen ardından  Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, 1 Haziran'da seçim yapılacak olan Niğde'nin Bağlama kasabasındaki mitingde konuştu.

Bakan Elvan, bir takım ziyaretler ve miting için Niğde'ye geldi. Niğde Valiliği'ni ziyaret eden Elvan, daha sonra Niğde merkeze bağlı Bağlama beldesine geçti. 1 Haziran Pazar günü yapılacak seçim için Ak Parti Bağlama Belediye Başkan adayı Ahmet Erdoğan'a destek isteyen Bakan Elvan, düzenlenen mitingde hiçbir vesayete boyun eğmediklerini, durmadan vatandaşa hizmet ettiklerini söyledi. Bakan Elvan, "Halkımızla, vatandaşımızla devletimizi bütünleştireceğiz dedik, halkın sesi olacağız dedik. Halkımızın önceliği bizim önceliklerimiz olacak dedik. Yine biz her türlü vesayete hayır diyeceğiz dedik. Sizin bizlere vermiş olduğunuz emaneti hiçbir zaman yere düşürmedik, emanetinizi hep başımızın üstünde tuttuk. ve bugüne kadar da Türkiye'yi 6 kat büyüttük. Son 12 yılda Niğde'ye 6 katrilyon yatırım yaptık. 70 yıldan fazlasını biz 12 yılda sizler için yaptık" dedi.

MİTİNGDE YEREL VAADLER HİÇ YER ALMADI

Elvan, "Bizleri yolsuzlukla suçlayanlar, bizleri hortumculukla suçlayanlar bizim yaptıklarımıza baksınlar. Biz o hortumları kestik, o yolsuzlukların önüne geçtik ve sizin paranızı yatırımlarla sizlere geri iade ettik, bizim diğer partilerimizden farkımız bu. 12 yıl içerisinde 172 katrilyon lira yatırım yaptık. 1 milyar dolar para almak için neler çekiyorduk neler, yardım alan değil yardım yapan bir ülkeyiz. Güçlü bir ülkeyiz, güçlü bir Türkiye haline getirdik ülkemizi. Adnan Menderes'i itibarsızlaşmaya çalıştılar, onu yolsuzlukla suçladılar. Halbuki o Türkiye'nin dört bir yanını şantiyeye çevirdi. Rahmetli Turgut Özal dönemi geldi, Özal'la Türkiye'de büyük bir hamle başladı. Rahmetli Özal'dan da rahatsız oldular. Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan iktidara geldi, rahatsız oldular. Yapmış olduğu yatırımlardan, o mega projelerden rahatsız oldular. Başbakanımızı da itibarsızlaştırmaya çalıştılar, Başbakanımızı da yolsuzlukla suçlamaya çalıştılar ama 30 Mart'ta gördünüz milletimiz gereken cevabı verdi onlara. Başbakanımızın o dik duruşu ve sizlerin desteğiyle Türkiye büyümeye devam edecek" diye konuştu.

Bakan Elvan, daha sonra havayolu ile Ankara'ya hareket etti.

Beldede 30 Mart'ta gerçekleştirilen seçimlerde CHP Belediye Başkan adayı Muammer Afşar 570, MHP'nin adayı Murat Karakuzu 568 oy almıştı. MHP adayı Karakuzu'nun kasabada 3 zihinsel engelli vatandaşın oy kullandığı yönünde yaptığı itirazı değerlendiren Seçim Kurulu seçimi iptal etmişti.

Kaynak:Bor Haber