Bakan Lütfi Elvan Nevşehir’de ...

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan,Türkiye’nin istikrarı ve büyümesinden rahatsız olanlara asıl cevabı vatandaşların 30 Mart’da sandıkları patlatarak vereceğini ve ülke üzerine oynanan plan ve oyunlarında bozulacağını söyledi.
 Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Nevşehir Belediye Başkanı ve AK Parti Nevşehir Belediye Başkan adayı Hasan Ünver’in Yeni Mahalle Sahil Sokak üzerinde oluşturulan seçim bürosunun hizmete açılışı törenine katıldı.
Nevşehir-Kapadokya Havalimanında AK Parti Nevşehir Milletvekilleri; Ahmet Erdal Feralan,Murat Göktürk ,Ebubekir Gizligider, Nevşehir Belediye Başkanı ve AK Parti Nevşehir Belediye Başkan adayı Hasan Ünver, AK Parti Nevşehir İl Başkanı Kazım Sunar ve kalabalık bir partili grup tarafından karşılanan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan,daha sonra Ünver’in seçim bürosunun açılışı yaptı.
Açılış töreninden önce,oldukça kabalalık bir halk topluluğuna seslenen Nevşehir Belediye Başkanı ve AK Parti Nevşehir Belediye Başkan adayı Hasan Ünver, kendilerine gösterilen yakın ilgiden dolayı vatandaşlara teşekkür etti.
Nevşehir’in ilk günden beri AK davanın bayraktarlığını yaparak AK Parti bayrağını burçlardan hiç indirmediğini söyleyen Ünver,buna karşın da hükümetin Nevşehir’e gönül borcunu ödeyerek sayısız yatırıma imza attığını belirtti. Hizmete açıldığı günden beri uçağın inmediği Nevşehir Kapadokya Havalimanına bugüne gelindiğinde 7 uçağın indiğini kaydeden Ünver,hükümetin de Nevşehir’i duble yollarla dünyanın en gözde merkezlerinden biri haline getirdiğini ifade etti.
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan’ da burada yaptığı konuşmada, bir hizmet partisi olan AK Parti’nin bugüne kadar halkın istekleri doğrultusunda hizmet ürettiğini belirterek,hizmet üretimine bundan sonraki süreçte de devam edeceklerini kaydetti. Elvan “Bugüne kadar herşeyin üstesinden halkımız ile beraber geldik. Bundan sonra da beraber geleceğiz.Ama birileri bu istikrardan ve ülkemizin büyümesinden rahatsızlar.Sandıkları patlatarak bunların plan ve oyunlarını bozacağız. “dedi.
Türkiye’nin yakın tarihte oldukça bunalımlı dönemler geçirdiğini aktaran Elvan “Bu ülkeye hizmet eden,insanların ayağının değmediği yere bile yol getiren Menderes’i 1961’de asarak idam ettiler,1970’de bir darbe girişimi oldu, 1980’de bir darbe yaşandı. Bize de muhtıra vermeye kalktılar ama sizin desteklerimizle bbiz onlara muhtıra verdik.Sizin desteğiniz ve dualarınız devam ettiği sürece Türkiye Cumhuriyeti Devletini kimse vesayet altına alamayacaktır. 1980’li yıllar Türkiye’nin 50 Cent’e bile muhtaç olduğu günlerdi. Düşünün bir kere devletin bursu ile yurtdışında eğitimlerini sürdüren öğrencilerimize bile ayda 200-300 Dolar bursu bile gönderemeyen bir Türkiye vardı. 1990’lı yıllarda koalisyon hükümetleri vardı bu ülkede, kendileri ile kavga yapmadan yatırım yapamadılar.Aylarca Bakanlar Kurulu toplanamıyordu. Ama artık ülkemizin dört bir köşesine hizmet gidiyor. İlk AK Parti hükümetinin kurulduğu dönemde arkadaşlarımız 1 Milyar Dolar kredi alabilmek için ABD’ye gitti, ama bugün geldiğimiz noktada artık Türkiye Filistin’de, Somali gibi dünyanın değişik ülkelerinde sıkıntı yaşayan  mazlum kardeşlerimize yılda 2.5 milyar dolar destek verir hale geldik. ”dedi.
MİLLİ GELİRİ 3.6 ORANINDA ARTIRDIK
2002 yılında 236 milyar dolar olan milli geliri bugünlere gelindiğinde 822 milyar dolara ulaştığını vurgulayan Elvan “Milli Gelir düzeyinde AK Parti hükümetleri ile birlikte 3.6 oranında bir artış sağlandı.2023 yılında da bu rakamı 2 trilyon dolar düzeyine çıkartılmasını planlıyoruz. Yine 2023 yılında ihracatımızı da 500 milyar dolar düzeyine ulaştıracağız. Siz yeter ki arkamızda durun. Biz gerekeni yapıyoruz. Allah ’dan başka kimseden de korkumuz yok. Karar verdik, dimdik başımızla Ak alnımızla bu ülkeye hizmet sunmaya devam edeceğiz.” dedi.
Nevşehir’in taşıdığı değerleri ile Türkiye’nin Antalya ve İstanbul’dan sonra gelen en büyük turizm alanlarına sahip olduğunu dile getiren Elvan, Nevşehir’de 185 kilometrelik bölünmüş yol ağı oluşturduklarını ve bölgenin turizm alanında ciddi ivme kazanmasında önemli bir alt ve üst yapı imkanı sunacak Hızlı Tren projesinin de bu yıl içerisinde uygulama projesinin bu yıl tamamlanacağını kaydetti.
Elvan, daha sonra şöyle konuştu; “Kapadokya bölgesine gelen turist sayısı 2. 5 milyon civarında. Ama bizim için yeterli bir rakam değil bu. Turizmde ciddi bir gelişme gösterecek Antalya-Konya, Aksaray-Nevşehir ve Kayseri hızlı tren projesini hayata geçireceğiz. Bu yıl bu projenin uygulamaya projesini yapacağız, bunu 2014 yatırım bütçemize aldık. Biz hizmet için yola çıktık, sizin refahınız ve mutluluğunuz bizim mutluluğumuzdur. Siz ne istiyorsanız biz onları yapıyoruz, bundan sonra da yapmayı sürdüreceğiz. “
Daha sonra Nevşehir Belediye Başkanı ve AK Parti Nevşehir Belediye Başkan adayı Hasan Ünver’in seçim bürosu ,  Mahmut Sami Kemikkıran Hocaefendi  tarafından dua yapılarak  hizmete açıldı.
Bakan Elvan daha sonra Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan’ı ziyaret etmek için yaya olarak Nevşehir Valiliği hizmet binasına doğru gittiği sırada, ahşap büfelerde bir esnafın isteğini kırmadı ve çay içti. Burada Elvan, öğrencilerin sorunlarını da dinledi.