24 Kasım öğretmenler günü dolayısıyla açıklamalarda bulunan Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Mehmet Değirmenci, “Öncelikle… Baş Öğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün şahsında tüm öğretmenlerimizin gününü kutluyorum. Sorunsuz, mutlu, umutlu, başarı dolu günlerde “Öğretmenler Günü” diliyorum.

Çünkü şu gülerin o günler olduğunu düşünmüyorum. Atatürk’ün yeni nesiller sizlerin eseri olacak dediği öğretmenlerimizin, şu an ki yaşam koşulları, yeni nesillere yol gösterecek, ışık tutacak konumda değil maalesef. Her şeyden önce, ekonomik yeterliliği olmayan bir öğretmen, sıkıntıları olan bir öğretmen öğrencis
ine ne verebilir? Birinci dereceye düşmüş yılların öğretmeninin maaşı, devletin istatistik kurumunun belirlediği rakamlara göre henüz Yoksulluk Sınırının altında ise gerisini düşünmeye gerek yok.

Bu sınırı aşmanın yolu iki öğretmenimizin hayatlarını birleştirmelerine bağlı. Yani ancak iki maaş alan öğretmen ailesi orta sınıf vatandaşlığına terfi edebiliyor. Koşullar böyle iken… ben öğretmenlerimizin, bırakın bu koşulları değiştirmek adına mücadele vermeyi, örgütlenmeyi… Eğitim Sistemimiz göz göre göre 4+4+4 sistemi ile yok edilirken de… MEB Kanunu ile kendi gelecekleri baskı altına alınırken de yeterli mücadele verdiklerine inanmıyorum. Atanmayan Öğretmenlerimize sabır diliyorum.

Öğretmenlerin atanmasına kaynak yok diyenlere,17-25 Aralık yolsuzluk operasyonlarını adres göstermelerini, sarayları, bizi yönetenlerin şaşaalı yaşamlarını işaret etmelerini salık veriyorum. Biliyorsunuz, 17-25 Aralık yolsuzluk operasyonunda söz edilen yolsuzluk boyutu 75 Milyar Euro idi. Hazır tapelerin de gerçek olduğu adli tıp tarafından tespit edildiğine göre… Bu parayla atanamayan 340 Bin öğretmen atanabilir ve 30 Yıl boyunca, bugünün koşullarında maaş ödenebilir. Biz, Cumhuriyet Halk Partililer, yıllardır bu ülkede yoksulluğu yıkmak, yolsuzlukları bitirmek için mücadele veriyoruz ve inanıyoruz ki: Bizim en büyük yandaşlarımızın öğretmenlerimizin olması gerekir. Çünkü bu ülkenin bilinçlenmesi, aydınlanması en çok onların ellerinde… Günleri kutlu olsun” dedi.