NEVŞEHİR (MHA) Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Mehmet Değirmenci, Türkiye’nin huzur içerisinde, birlik ve beraberliğin hâkim olduğu bir Ülke ortamı için acilen Cumhuriyet Halk Partisi iktidarına ihtiyaç duyduğunu dile getirdi.

Kobani Olaylarında 40 kişinin hayatını yitirmesine karşın iktidarın kılının kıpırdamadığını kaydeden Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Mehmet Değirmenci, “Bayramdan önce barış ve huzur içerisinde bir bayram geçirelim demiştik. Bizler Türkiye de yaşayan insanlar birliğin, beraberliğin ve kardeşliğin olmadığını görüyorduk. Artık bundan sonra işimiz oldukça zor. Artık ayrıştığımızın ve ayrıştırıldığımızın farkında olmamız gerekiyor. Cumhuriyet Halk Partisine bu ülkenin acilen ihtiyacı var. 

CHP bu ülkenin mayası. 40 Kişi ölmüş olaylarda. Başka bir ülkede olsun iktidarın kalması mümkün değil. İnsan hayatı o kadar ucuzlamış ki. İnsan hayatı kimsenin umurundu değil” dedi. Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulunda yapılan seçimlerin bir kez daha bu ülkede insanların, adaletin ayrıştırıldığını açık seçik ortaya koyduğunu ifade eden Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Değirmenci, hukuk dağıtan kişilerin iktidar’dan yana, Cemaatçi olarak ayrıştırılmasının da çok büyük bir yanlış olduğunu söyledi. 

Değirmenci, “HSYK seçimleri yapıldı. Hükümetin desteklediği hâkimler savcılar seçilmiş. Bir ülkede nasıl hükümetin, muhalefetin desteklediği hâkim ve savcılar olur. Orada orayı hak eden, mesleğinde başarılı olan insanların seçilmesi gerekir. Hükümetin adamı, cemaatin adamı diye bir ayrım olabilir mi? Bu ülkede adaletten bahsedilebilir mi? Adaleti ve hukuku bağımsız kılacak bir Cumhuriyet Halk Partisine ihtiyaç var. Bunu sadece biz sağlayacağız diye düşünüyorum” diye konuştu.