Nevşehir Ülkü Ocakları ortaöğretim birimi esnafları ziyaret ederek "13 Mayıs Türk Dil Bayramı" nı kutladı. 

Nevşehir Ülkü Ocakları ortaöğretim birimi," Türk Dil Bayramı münasebeti ile, şehrimizdeki Türkçe tabela kullanan esnaflarımıza, ortaöğretim birim başkanımız ile birlikte Türk Bayrağı hediye ettik.13 Mayıs Türk Dil Bayramı Kutlu Olsun."

13 MAYIS TÜRK DİL BAYRAMI NEDİR? 

Türkçenin Resmi Dil Olarak kabulü ve Türk Dil Bayramı Kutlu Olsun
Karamanoğlu Mehmet Bey'in 742 yıl önce verdiği ve böylece Türkçenin ilk kez resmi dil kabul edildiği fermanın yıl dönümü 13 Mayıs, Türk Dil Bayramı olarak kutlanıyor.

13. yüzyıl ortalarında Selçuklular, genellikle edebi dil olarak Farsçayı, devlet işlerinde Arapçayı kullanırlardı. Halk ise öz dilleri olan Türkçeyi kullanıyordu. Karamanoğlu Mehmet Bey millet olarak birlikte yaşamanın ilk şartı olan dil birliğinin sağlanmasının gerekliliğine inanıyordu. Bu birliği gerçekleştirmek için Toroslar üzerinde yaşayan bütün Türkmen boylarını çevresinde toplayarak bir ordu oluşturdu.

Üzerine gönderilen Selçuklu kuvvetlerini büyük bir yenilgiye uğratarak Konya’ya girdi. Burada yaşayan Selçuklu Türkleri, Karamanoğulları ile birlik oldular. 

Ve Karamanoğlu Mehmet Bey Türkçe'yi resmi dil ilan etti. "Şimden gerü hiç gimesne divanda, dergahda, bergahda ve dahı her yerde Türk dilinden özge söz söylemeye."

Günümüz Türkçesi ile "Bugünden sonra hiç kimse divanda, dergahta, bergahta, mecliste ve meydanda Türkçeden başka dilde söz söylemesin."
13 Mayıs 1277
Kutlu Olsun...

Ey Türk, diline sahip çık.
Vatanına sahip çıktığın gibi diline sahip çık.
Dilin senin geleceğindir.Dilini yaşat ki Türk milleti var olsun.
Dil kültürün ortak değeridir.
Türk dili en güzel diller arasındadır.
Bir millet dili kadar güçlüdür.
Yozlaşan bir dil, bir milletin yok oluşunun habercisidir.