Nevşehir Üniversitesi'ne Hacı Bektaşı Veli'nin isminin verileceğini belirten Büyük Birlik Partisi Nevşehir İl Başkanı Yavuz Uluer bu karar hiç demokratik olmadı en azından Nevşehir Halkına sorulup fikri mutlaka alınmalıydı.Biz herşeyden önece bu memleketin bir evladı Şahsım olarak ve Partim adına kesinlikle üniversitemiz isminin değiştirilmesini kabul etmiyoruz.

Uluer, demokratikleşme paketine ilişkin, "Paket genel itibariyle milletin taleplerini karşılamayacak, Türkiye'yi demokratikleşme adına bir noktaya taşımayacak" dedi.

Öte yandan yine pakette yer alan "Andımızın kaldırılması, yer isimlerinin değiştirilmesi, ana dilde eğitimin açılması, Türkiye içerisinde Kürdistan coğrafyası oluşturmak amacını taşımaktadır" "Bu adımların içinde Türkçe ve Türk milleti düşmanlığı yatmaktadır"dedi.
Uluer ''Başbakan Erdoğan'ın demokratikleşme paketi adı altında açıkladığı maddelerden birisi de Andımız'ın kaldırılması oldu. Bölücü terör örgütünün dayatması olduğu her yönüyle aşikar olan bu adım, milletimize yapılmış büyük bir hakarettir. Çünkü Andımız'ın kaldırılmasından rahatsızlık duymayan tek kesim Türk düşmanları olmuştur.'' dedi.


Büyük Birlik Partisi Nevşehir İl Başkanı Yavuz Uluer'in yaklaşan Yerel seçimler öncesinde BBP Nevşehir Belediye Başkan Adayı olarak ismi gündemdeki yerini korurken Uluer in önümüzdeki günlerde Adaylık konusundaki sorularımıza bir basın toplantısıyla cevap vermesi bekleniyor.