27 Mayıs 1980 Salı akşamı saat 21 .00 sularında eşi ve çocukları ile beraber Eskişehir’den evine gelen Gün Sazak, arabasının bagajını açarken iki komünist militanın kahpece saldırısına uğradı. Gün Sazak iki kişinin otomatik silahla aniden açtıkları ateşe karşılık vermek için belinde bulunan silahını çekemedi. Saldırı sırasında Gün Sazak’ın küçük oğlu babasının silahını kaparak koınünistlerin arkasından koşmak istediyse de çevredekiler tarafından durduruldu. Kavaklıdere Kırkpınar Sokak’ta meydana gelen olayda ağır yaralanan Gün Sazak hastaneye kaldırılırken şehadet mertebesine ulaştı. Hacettepe Hastanesi yetkilileri Sazak’ın başında bir, karnında iki kurşun bulunduğunu açıkladılar.

Uluer:Bizde BBP Nevşehir il teşkilatı olarak merhum Gün Sazak ı rahmet minnet ve dualarla anıyoruz....dedi

Şehid Liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu’nun Gün Sazak’ın şehadetinin 28. yılında yayınladığı mesajı..

“Yolsuzlukların en koyu bir şekilde yaşandığı ve Türkiye Cumhuriyeti’nin itibarının ayaklar altına alındığı gümrük kapılarını milletimizin namus kapısı haline getiren, zarafeti, nezaketi, kişiliği ve dava adamlığıyla herkesin gönlünde müstesna bir yer almış olan merhum Gün Sazak, hain bir pusu sonucunda 27 Mayıs 1980 yılında Marksist militanlar taşeronluğunda Devleti soyan, ucu uluslar arası teröristlere ulaşan bir çetenin suikastı sonucunda şehit edildi.

Gün Sazak’ın tüm insani değerleri üzerinde taşıyan kişiliğinin yanı sıra, en önemli vasfı Devlet adamlığı, ülkücü, idealist fikir çizgisiydi. Bizim kuşağımızın model seçtiği ve herkeste hayranlık uyandıran sağlam bir karakter yapısı vardı. O, inandığı değerlerden hiç taviz vermedi. Bir işadamı olmasına rağmen kazanmak veya kaybetmek kaygısına kapılmadan dava için nerede ihtiyaç varsa oraya koştu. Hiçbir görevi yüksünmedi. Mafya, Marksist örgütler ve vatan hainleri bu “gün gibi” milletimizin aydınlık yüzü, Gün Sazak’ımızı solduranları bir kere daha lanetliyor, merhum Gün Sazak’a Allah’tan rahmet, ailesi ve dava arkadaşlarımıza başsağlığı diliyorum.”

Şehid Lider Muhsin Yazıcıoğlu