Nevşehir – Cumhuriyet Halk Partisi’nin güçlü adayı Bülent Tekiner toplum tüm kesimlerine temas etmeye devam ediyor. Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi öğrencileriyle bir araya gelen Tekiner, yaklaşık 3 saat süren bir sohbet toplantısı gerçekleştirdi. Öğrencilerin sorunlarını dinleyen Tekiner, CHP’nin projelerini anlattı.

 

ÜCRETSİZ SAĞLIK HİZMETİ

Özellikle Genel Sağlık Sigortası sisteminden dolayı meydana gelen aksaklıklardan ve sağlık hizmetlerine ulaşamamaktan yakınan gençleri ilgiyle dinleyen CHP’li Tekiner, CHP iktidarında öğrencilerden sağlık hizmetlerinden faydalanabilmeleri için herhangi bir ad altında ücret alınmayacağını ve prim ödemiş olmanın temel sağlık hizmetlerinden faydalanabilmek için ön koşul olmaktan çıkartılacağını söyledi.

 

ÜNİVERSİTEYE HAZIRLIK DESTEĞİ

CHP’nin Aile Sigortası Programı kapsamında verilen eğitim yardımlarını üniversiteyi kazanamayan yoksul gençler için de (18-20 yaş) devam ettireceğini açıklayan Tekiner, aylık 240 TL’ye kadar üniversiteye hazırlık desteği verileceğini ayrıca maddi olanağı yetersiz olan tüm üniversite öğrencilerine “Karşılıksız Eğitim Bursu” sağlayacağını da belirtti.

 

GENÇLER RAHAT EDECEK

Tekiner’in açıkladığı diğer projeler ise şunlar: Talepte bulunan tüm üniversite öğrencilerine kamu destekli, geri ödemesi istihdam koşullarına göre ve uzun vadeli olarak yapılandırılmış Yüksek Eğitim Yaşam Destek Kredisi verilecek. Üniversite harçlarını tamamen kaldıracak. Yurt sorunu, en fazla iki kişilik odalardan oluşan yurtlar inşa edilerek bir yıl içinde çözülecek. İhtiyacı olan tüm gençlere ücretsiz yurt olanağı sağlanacak. 25 yaş altındaki tüm gençler için, ulaşımda, kültür ve sanat etkinliklerinde, çeşitli mağaza ve lokantalarda Gençlik İndirimi uygulanması hayata geçirilecek.

 

Yaklaşık 3 saat süren keyifli sohbetin ardından Bülent Tekiner öğrencilerle birlikte selfie çekti.