NEVŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI HASAN ÜNVER:
“ÇANAKKALE BİR BÜYÜK DESTANIN ADIDIR”

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Türk Milleti’nin dünya tarihine altın harflerle yazdığı en büyük zaferlerden biri olan Çanakkale Zaferi’nin kıyamete kadar unutturulmayacağını söyledi.
Nevşehir Belediyesi tarafından Çanakkale Zaferi’nin 100. Yıldönümü nedeniyle organize edilen Türk müziğinin ünlü ismi Uğur Işılak ve Türk şiirinin önemli isimlerinden Uğur Arslan’ın katıldığı kültürel etkinlik Damat İbrahim Paşa Spor Salonu’nda gerçekleştirildi.
Nevşehir Vali Yardımcısı Hasan Kayhan, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver’in yanı sıra çok sayıda vatandaşın ilgiyle izlediği etkinlik öncesinde, vatandaşlara Nevşehir Belediyesi ekipleri tarafından Türk Bayrağı dağıtıldı.
Nevşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından oluşturulan Mehteran takımının kahramanlık marşlarını seslendirmesinin ardından, etkinliğin açılışında konuşan Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Çanakkale’nin sadece bir şehrin ismi olmadığını, kahramanlıklarla yazılan bir destanın da adı olduğunu söyledi. Ünver şöyle konuştu; “ Çanakkale bir şehrin bir adı değil, şehitlerin adı bizim için, Çanakkale kahraman bacılarımızın yiğitlerine ‘Niye sen şehit olamadın” diye hesap sorduğu bir destanın adıdır Çanakkale. “Oğlum, çok gençsin biliyorum, eline yaktığım kınanın bile farkında değilsin, eğer bu topraklara düşman çizmeleri basacak ise sana emzirdiğim sütü helal etmiyorum’ diyen anaların destanıdır Çanakkale. ‘Ana bana sen abdestsiz süt mü, emzirdin ki , şehadetimden şüphen mi var.? Ben şehit olmaya gidiyorum, bu topraklara yaşadığımız sürece düşman çizmeleri basmayacaktır” diyen gençlerin destanıdır Çanakkale. Evinin köşesinde ömrünün kalan kısmını Allah’ı zikretmekle geçiren ninelerimin, askerlik yıllarının anısı ile yanıp tutuşan dedelerimin ‘Niye ben cephede olamadım’ diye içinden gelen haykırışının destanıdır Çanakkale. Onun için Çanakkale bir şehrin adı değil, Çanakkale seve seve şehit olmanın, gazi olmanın adıdır, bu destanı kıyamete kadar unutturmayacağız. Alçakça üzerimize hücum edenlerin nasıl iman dolu neferlerin göğsünden geri döndüğünü, kıyamete kadar çocuklarımıza unutturmayacağız inşallah.”

VERDİĞİNİZ EMANETİ YERE DÜŞÜRMEDİM
Konuşmasında 11 yıl önce bugün ve bu saatlerde bir balkon konuşması ile hemşehrilerine seslendiğini ve kendilerinin verdiği bu emaneti yere düşürmeden daha da ileri noktalara ulaştırmak için söz verdiğini hatırlatan Ünver ; “Tam 11 yıl önce tam bugün ve ben bu saatlerde bir sizlere bir balkondan sesleniyordum, bana verdiğiniz emaneti yere düşürmeyeceğim diye söz vermiştim. Yapılan her şeyin kıymetini bilen, takdir eden , dua ile karşılayan siz değerli vatandaşlarımıza çok teşekkür ederim. 11 yılda çok çetin maceralar yaşadık. Geceler gündüzümüz oldu. Gündüzümüzün ne zaman gece olduğunu bilemedik. Dualarınızla durmadan koştuk, koştuk. Allah’a şükür ki emeklerimiz boşa gitmedi ve hep beraber omuz omuza bu desteklerle Nevşehir’imizi bir yere kadar getirdik. “dedi

KÜLLİYENİN NİŞANESİ OLACAK SELATİN CAMİİNİN İNŞAATI BAŞLIYOR
Bir süre önce Nevşehir’e bir Külliye oluşturulmasının planlandığı yönünde açıklamalarda bulunduğunu vurgulayan Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, bu projenin de merhale merhale gelişmeler kayıt edildiğini ve önemli bir aşamaya ulaştırıldığını aktardı.
Ünver şöyle konuştu, ” Bir süre önce Nevşehir Külliyesi’nden söz etmiştim, Allah’a şükürler olsun ki bu külliye, safha safha hayat buldu, merhale merhale hayat buldu ve şimdi yeşillendi, göverdi, büyümeye başladı. Okulların temeli atıldı. İnşaatlar devam ediyor. Sıra geldi Külliyenin içerisine damgasını ve mührünü vuracak büyük yatırıma. İçerisinde 7 bin kişinin aynı anda ibadet edeceği, biraz Selimiye, biraz Süleymaniye ve biraz Sultan Ahmet kokusunu hissedebileceğimiz bu cami, bu külliyenin de nişanesi olacak. Bu camimizin inşaatı için temel hafriyatına başlandı.Önümüzdeki günlerde de inşaatına başlayacağız. Biz burayı aslında belediyemiz olarak yaptırırız. İçerisinde 1000 kişilik konferans salonu, kütüphanesi, otoparkı, abdesthane ve taziye evi gibi çok büyük fonksiyonları olan devasa bir yapı olacak. Biz bu külliyeyi istiyoruz dediğinizi duyar gibi oluyorum. Pazartesi gününden itibaren tüm bankalarda bu yatırım için kampanya başlatıyoruz. İnşaallah elbirliği içerisinde omuz omuza vererek Nevşehir’in Selatin camiini en kısa zamanda ibadete açacağız.” dedi.
Çanakkale Zaferi’nin 100. Yılı kutlamaları için Nevşehir Belediyesi’nin öncülüğünde gerçekleştirilen etkinlikte Uğur Arslan Çanakkale Zaferi’ne ilişkin olarak kaleme aldığı çeşitli şiirleri seslendirdi.
Daha sonra sahne alan ünlü sanatçı Uğur Işılak’ da ,Çanakkale Zaferi ağırlıklı olarak türkü ve şarkılar seslendirdi.
Sahne performansı ile de büyük alkış alan sanatçı Uğur Işılak ve Uğur Arslan’a, etkinlik bitiminde Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver çiçek ve hediye takdim etti.


 
Kapadokya İnternet Medyacılar, Yazarlar ve Gazeteciler Cemiyeti Haberini üye olmayan sitelerin kullanması yasaktır.