NEVŞEHİR(MHA) Haziran ayında yapılacak olan genel seçimler Nevşehir içinde büyük önem taşıyor. 3 dönemdir ilimizden tulum çıkaran AK Partinin bu istikrarını devam ettirip ettiremeyeceğinin, MHP’nin üç dönemden sonra Milletvekili çıkarıp çıkaramayacağı sorularının yanıt bulacağı seçimlerin en çok merak edileni Başkan Ünver’in bu dönem Milletvekilliğine aday olup olmayacağı.

Seçime 5 aydan daha kısa bir süre kala sokaktaki Vatandaşından tutunda, Siyasi Parti yöneticilerine ve mensuplarına, STK Başkan ve Yöneticilerine kadar herkesin kıyıda köşede yakaladığı gazetecilere sorduğu ilk soru bu.

Kimisine göre bu saatten sonra Belediye Başkanlığı artık Başkan Ünver’i kesmez, kimilerine göre Başkan Ünver eğer aday adayı olur ve aday gösterilirse kesin seçilir ve muhtemel oluşturulacak bir kabinede Bakan bile olup Nevşehir’in uzun yıllardır süren Bakan özlemine de son verir. Kimilerine göre ise Hasan Ünver akıllı adam. Zira şunun şurasında 4 yıl sonra yeniden bir seçim var. Şimdi aday adayı olup aday gösterilmeme, seçilememe sıkıntısına girmez. Altındaki koltuğu kaybetmektense 4 yıl daha bekler ve 3. dönem belediye başkanlığının sona erdiği günlere denk gelen genel seçimlerde Milletvekilliğine aday olup hem durup dururken koltuğundan, makamından olmaz. Hem de kaybedeceği çok bir şey olmaz.

İşte siyasi kulislerde bunca senaryo yapılırken Başkan Ünver henüz bu konuda tek bir cümle söylemiş değil. Anlaşılan o ki, bir süre daha sessizliğini koruyup kendisinin siyasi geleceği konusunda endişelenenleri, ya da Ünver’i ne yapıp ne edip artık Belediye Başkanlığı koltuğundan kaldırmak lazım diyenleri çatlatmaya devam edecek. Ne de olsa kim ne derse desin Başkan Ünver şu memlekette ben siyasetçiyim diyenlerin % 99’unun külahını eline dürüp, büküp verecek kabiliyette.