Ünver, “Dünyanın Dört Bir Yanı Yangın Yeri İken”

NEVŞEHİR(MHA) 2014 Yılında yapılması gündeme gelen Dünya Barış Konferansının akıbeti hakkında bilgiler veren Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, dünyanın dört bir yanında savaşlar var iken barış konferansının düzenlenmesinin doğru olmayacağını söyledi.

Birleşmiş Milletler Habitat ve Nevşehir Belediyesi işbirliği ile ilki Nevşehir’de düzenlenen ve dünyanın bir yanından belediye başkanlarının ve yöneticilerinin Dünya Barışı için Nevşehir’de buluştuğu Dünya Yerel Yönetimler Barış Konferansının ikincisinin geçtiğimiz yıl yine ilimizde yapılmasının gündeme geldiğini, ancak yapılamadığını hatırlattığımız Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, öncelikle komşu ülkelerimizdeki savaşlar ve dünyanın dört bir yanında devam eden çatışmalar sürerken Barış Konferansının düzenlenmesinin doğru olamayacağını dile getirdi.

Ünver, “Dünya Barış Konferansının ikincisini 2015 Yılında yapmayı planlıyorduk. Ancak dünyanın dört yanı ve komşu ülkelerimiz yangın yeri. Suriye, Irak, Ukrayna ve çeşitli dünya ülkelerinde insanlar savaşın acımasızlığı altında inim inim inlerken dünya barış konferansından bahsetmek ne kadar doğru olur acaba?” dedi.