Erken Seçimlere sadece 2 ay gibi kısa bir süre kala Nevşehir Siyasetinde Tüm  Gözler Şimdi Ona Çevrildi :Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver İstifa Edecek mi ? Ünver, Aday Adayı mı?

1 Kasım 2015'de yapılacak olan Erken seçimler Nevşehir içinde büyük önem taşıyor.

7 Haziran Genel seçimlerinin ortaya çıkardığı tabloda, MHP’nin 13.Yıl aradan sonra Milletvekili çıkarmasının ardından , 
3 dönemdir ilimizden tulum çıkaran AK Partinin bu istikrarını devam ettirip ettiremeyeceği gibi tüm sorularının yanıt bulacağı seçimlerin en çok merak edileni Başkan Ünver’in bu dönem Milletvekilliğine aday olup olmayacağı.


Seçime 2 ay gibi kısa bir süre kala sokaktaki Vatandaşından tutunda, Siyasi Parti yöneticilerine ve mensuplarına, STK Başkan ve Yöneticilerine kadar herkesin kıyıda köşede yakaladığı gazetecilere sorduğu ilk soru bu.

Kimisine göre bu saatten sonra Belediye Başkanlığı artık Başkan Ünver’i kesmez, kimilerine göre Başkan Ünver eğer aday adayı olur ve aday gösterilirse kesin seçilir. Kimilerine göre ise Hasan Ünver akıllı adam. Zira şunun şurasında 4 yıl sonra yeniden bir seçim var. Şimdi aday adayı olup aday gösterilmeme, seçilememe sıkıntısına girmez. Altındaki koltuğu kaybetmektense 4 yıl daha bekler ve 3. dönem belediye başkanlığının sona erdiği günlere denk gelen genel seçimlerde Milletvekilliğine aday olup hem durup dururken koltuğundan, makamından olmaz. Hem de kaybedeceği çok bir şey olmaz.

İşte siyasi kulislerde bunca senaryo yapılırken Başkan Ünver ise henüz bu konuda net olarak tek bir cümle söylemiş değil.

Fakat FİB Haber Merkezi olarak kendisiyle yapmış olduğumuz son görüşmelerde Ünver net konuşmuştu:
 -" Şuan Nevşehir'in Belediye Başkanı olarak halkımıza hizmet etmenin büyük onurunu yaşıyorum.

AK Parti iktidarımızla Hamd olsun şehrimize bir çok eserler kazandırdık, kazandırmayada devam ediyoruz. Hala hazırda çok sayıda devam eden ,tamamlanan projelerimiz bulunuyor.

Açıkcası Erken Seçimler için hala hazırda benim Adaylık konusunda şahsi bir düşüncem yok. 
Ben Partimin bana vereceği hiçbir görevden kaçmadım kaçmam. Nevşehir'imize ve hemşehrilerime Belediye Başkanı olarak hizmet etmeye devam ediyorum ve bunun şerefini yaşıyorum.Biz bu davaya gönül vermiş insanlarız. Konu Ahmet ,Mehmet konusu değil isimler önemli değil esas olan ülkemizin milletimizin geleceği. Önümüzde çok önemli bir seçim bizleri bekliyor. Zira 1 Kasım Erken Seçimleri Ülkemiz ve Milletimiz adına büyük önem arz ediyor. 

İnanıyorum ki AK
 Partimiz 2023 Hedefleri doğrultusunda 1 Kasım Erken seçimleriyle Tek başına Güçlü Bir İktidarla hizmetlerine kaldığı yerden devam edecektir.Rabbim ülkemiz,Milletimiz ve Nevşehir'imiz için hayırlısını versin.

Şimdi Nevşehir de gözler Belediye Başkanı Hasan Ünver'in 1 Kasım Erken Seçimlerinde vereceği karara çevrildi.


Ünver İçin Şimdi KARAR Anı ...!

YSK, 1 Kasım’da yapılacak olan erken seçimde milletvekili adayı olmak isteyen memurların, en geç 31 Ağustos’ta bulundukları görevden istifalarını vermeleri gerektiğini açıklamasının ardından geri sayım başladı.

Bakalım Başkan Ünver İstifa için son gün olan 31 Ağustos 2015 Pazartesi Saat: 17:00 ye kadar istifa edip AK Parti'den Nevşehir Milletvekilliği için Aday Adaylığını açıklayacak mı ? Bekleyip hep birlikte göreceğiz.