Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, gazeteci İlter Sağırsoy’un gündeme ilişkin tüm sorularına yanıt verdi. Yaklaşık 2 saat süren görüşmede Başkan Ünver, gazeteci Sağırsoy’un “Beraber yola çıktığınız kader birliği yaptığınız arkadaşınız Rıdvan Köybaşı da şimdi sizin koltuğunuza talip oldu ve  aday adayı olarak başvurdu. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz “şeklindeki sorusuna şöyle yanıt verdi :

“Olabilir, Allah kime nasip ederse ona hayırlı olsun. Ben bu koltuğu düşünenlerden değilim, yaradanım  kime nasip ettiyse ona elbette hayırlı olacaktır. Ben istediğim kadar çabalayayım eğer Allah nasip etmediyse olmaz ve başkaları da istediği kadar uğraşsın Allah nasip ettiyse de olur buna kimse mani olamaz.

Bakın ben kader birliği ettiğim arkadaşlarım için asla bugüne kadar tek bir kelime aleyhte kullanmadım, kötü söz söylemedim söylemem de.

Bu  fıtrat meselesi,  samimiyet meselesi. Köybaşı  hakkında sordunuz söyleyeyim, benim Rıdvan Köybaşı da dahil Köybaşı ailesinden hiç kimseyle bir problemim yok olamazda. Ve bunu açıklıkla söylüyorum ki beni tanıyan bilir, kimse bana Köybaşı ailesinin  hiçbir ferdi için tek bir kötü söz söyletemez. Bekleyenler boş a bekler. Çünkü Rıdvan beyle biz bir kader birliği yaptık ve bu memleket için güç birliği yapıp bir dönem birlikte hizmet ettik. Dolayısıyla ben kader birliği yaptığım insanlar için asla kötü bir söz söylemem, söyleyemem, aleyhte tek bir kelime etmem, edemem, edilmesine de müsaade etmem. Tekraren söylüyorum ben Köybaşı ailesinin bütün fertleri  için söylüyorum, tek birini bile üzecek  tavır içinde olmam, olamam bu benim insanlık ve dünya görüşüme uymaz.”

Gazeteci Sağırsoy, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver ile yaptığı görüşmeye ilişkin analizlerini ve haberlerini önümüzdeki günlerde yazı dizisi halinde yayınlayacak.