Ünver’e Nevşehir halkı tarafından Kapadokya Havalimanında coşkulu bir karşılama töreni yapıldı. Havalimanında Davul ve zurnalarla coşkulu bir şekilde karşılanan Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver'i havalimanına indiği anda havai fişekler atılmaya başladı. Öte yandan Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver kendisinin karşılamaya gelenleri selamlarken herkese teşekkür etti.

BELEDİYE BAŞKANI ÜNVER’E COŞKULU KARŞILAMA...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından İstanbul Haliç kongre Merkezi’nde binlerce kişinin katıldığı toplantı ile 30 Mart 2014 tarihinde gerçekleştirilecek mahalli idareler seçimleri için AK Parti Nevşehir Belediye Başkan adayı olarak  açıklanan Hasan Ünver, Nevşehir Kapadokya Havalimanında yüzlerce Nevşehirli tarafından coşku ile karşılandı.

THY’na ait uçağın Nevşehir Kapadokya Havalimanına inmesiyle birlikte yüzlerce Nevşehirli ,Belediye Başkanı Hasan Ünver’i yeniden adaylığı için tebrik ederek hayırlı olsun temennisinde bulunurken bu coşkuya AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Ahmet Erdal Feralan ve Murat Göktürk’de katıldı. Ankara’da Avrupa Birliği Komisyon çalışmasından dolayı AK Parti Nevşehir Milletvekili Ebubekir Gizligider’in hazır bulunamadığı karşılamada Nevşehirli hemşehrileri ile birer birer tokalaşan Ünver, vatandaşların belediye başkanlığı  adaylığının hayırlı olsun dileklerine de teşekkür etti.

İç Hat Yolcu terminalinde gazetecilerin İstanbul Haliç Kongre Merkezi’ndeki adaylık açıklama törenindeki duygularını sorması üzerine Belediye Başkanı Hasan Ünver,   öncelikli olarak  kendilerine gösterilen yakın ilgi ve sevgiye teşekkür etti. Ünver; “Bu bir  süreçti, öncelikli olarak halkımıza soruldu, Nevşehir halkının kahır ekseriyeti kamuoyu yoklamaları ile başkanımızı yeniden görmek istiyoruz diye talepte bulundular . Sonrasında teşkilatlarımız bunun böyle olmasını istediler, sonra milletvekillerimiz  bu konuda ciddi irade ortaya koydular ve sonrasında da tüm bunları değerlendiren  partimizin üst  düzey organları  ve sayın başbakanımız tekrar aday olmamız konusunda irade gösterdiler .  İnşallah  sizleri bütün arkadaşlarımızı   halkımızı hayal kırıklığına uğratmayacak şekilde yine toplumun her kesimini kucaklayarak bütün Nevşehirli hemşehrilerimize hizmet etmeye devam edeceğiz. Bu sürecin bir basamağı idi. İnşaallah 30 Mart’da bu yetkiyi halk siyasi irade olarak bize vermeye devam ederse bizde onların emrinde olmaya devam edeceğiz. Nevşehir ne zaman kucaklaşırsa hizmetin içerisinde kendini buluyor. İnşaallah bundan sonraki süreçte Nevşehir hizmet kervanı içinde kendini bulacak. Hizmetin karşılığının alındığını bu görüntüler ortaya koyuyor, tüm hemşehrilerimize teşekkür ediyoruz.  “dedi.

Ünver ,Havalimanı çıkışında da davul ve zurva eşliğinde konfeti patlatılarak karşılandı. Burada toplanan vatandaşlara seslenen Ünver,k endilerine gösterilen yakın ilgiden dolayı vatandaşlara teşekkür etti.

Nevşehir Kapadokya Havalimanından yaklaşık 200 araçlık bir konvoy ile ayrılan Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver ve AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Ahmet Erdal Feralan için de bir karşılama da Nevşehir Belediyesi hizmet binası önünde yapıldı. Ünver, “Bu bir vefa örneği idi, siz sevdiğiniz insanlara böyle sahip çıkıyorsunuz, bizim elimizi güçlendiriyorsunuz. Bize kalan da bundan sonraki süreçte bol bol çalışmak, hepinize çok teşekkür ediyorum.” dedi.

AK Parti Nevşehir milletvekili Ahmet Erdal Feralan da belediye önündeki coşkulu vatandaş topluluğuna teşekkür etti. Feralan “Aslında söylenecekleri sayın Başbakanımız bugün Haliç kongre Merkezi’nde açıkladı. Söylenecekleri söyledi, tabi sorumluluklarımızı bu,  daha da artırdı. Önümüzdeki günlerde omuz omuza  bir ve beraber olarak Nevşehir’ imize eser kazandırmaya devam edeceğiz. Bu bilinç içerisinde çalışacağız, durmak yok yola devam. ”dedi.

AK Parti Nevşehir Milletvekili Murat Göktürk’ de, AK Parti Nevşehir Milletvekili Ebubekir Gizligider ‘in Avrupa  Karma Parlamentosunun toplantısı için Ankara’ya geçtiğini belirtti ve kendilerine gösterilen ilgiye teşekkür etti.

Siyaseti halkın isteklerine göre yapmaya gayret gösterdiklerini aktaran Göktürk; “Biz sizlerin istediklerinizi yaptık. Biz siyaseti halkımızın istediği şekilde yapmaya gayret gösteriyoruz. Nevşehir, Hasan Ünver’i belediye başkanı olarak görmek istediğini bize  her vesilede, her şekliyle , gördüğü yerde ve  telefon ile  duygusu ile sevgisini ifade ettiler. Bizde halkımızın isteklerini karşılıksız bırakmamak ve milletvekili olarak sorumluluğumuzun gereğini yerine getirmeye çaba harcadık. İnşaallah 30 Mart’daki tablonun sandıktan alınacak sonuca göre taçlandırılacağına inanıyorum. “ dedi.

Daha sonra coşkulu kalabalık Ünver ve Milletvekillerini belediye önünden yolcu etti.