ÖNCE VEKİL, SONRA BAKAN DEMİŞTİK

Nevşehir Ünver’i Bakan Olarak İstiyor 
2015 Haziran ayında yapılacak olan genel seçimler öncesi bazı siyasi partilerden aday adayı olabilecek isimler kamuoyunda telaffuz edilmeye başlandı. Özellikle  iktidar partisi Ak Parti (AKP), muhalefet partilerden ise Ak Partiye en yakın Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)’ye gözler çevrilmiş durumda.

GÖZLER AK PARTİ’DE
2001 yılında kurulan ve hızlı bir çıkış yapan, 2002, 2007 ve 2011 genel seçimlerinde Nevşehir’de 3’te 3 yapan AK Parti yine bu seçim kamuoyunda büyük ilgi uyandıran parti konumunda görünüyor. Öyle ki her seçim siyasi partiler arasında aday adaylarının en çok rağbet gösterdiği parti oldu ve bu seçimde yine bu teveccühün devam edeceği gözlemleniyor.

ÜNVER ADAY OLACAK MI?
Kamuoyu tarafından en çok merak edilen ise Partisinin kurulduğu 2001 yılında İl Başkanlığı görevini, 2004, 2009 ve 2014 yerel seçimlerinde Nevşehir tarihinde ilk kez 3 dönem belediye başkanı seçilen Hasan Ünver’in bu seçimlerde milletvekilliğine aday olup olmayacağı.
Ünver kendisine her seçim dönemi yöneltilen ‘Aday olacak mısınız?’ sorusuna yine bu dönemde ‘Ben hizmete talibim. Bana nerede görev verilirse ben oradayım. Halkımız ve Partimizin ileri gelenleri nasıl münasip görürlerse ona göre hareket ederim’ gibi cevaplar verdi.
Ancak kamuoyu Ünver’in artık Nevşehir’e daha fazla hizmet getirebilmesi, özellikle Nevşehir’in yıllardır özlemini çektiği ‘Nevşehir’den artık bir bakan istiyoruz’ görüşünde. Nevşehir’in değişim serüveninin daha hızlı devam etmesi ve daha fazla yatırıma kavuşması için bunun şart olduğunu belirtiyorlar.
Ünver’in de kamuoyunun bu isteğine kulak verdiği ve kendisine Parti Genel Merkezinin de açık bir kapı bırakmasını beklediği kamuoyunda konuşulanlar arasında yer alıyor.

ÜNVER’İN YERİNE KİM GEÇECEK?
Nevşehir Postası olarak Hasan Ünver’in milletvekilliğine aday olmak için istifa etmesinin ardından  diğer seçimlere kadar yerine bırakacağı ismi ise önümüzdeki süreçte sizlere açıklayacağımızı söylemiştik.
Evet Başkan Ünver’in milletvekilliğine aday olmak için istifa etmesi halinde kamuoyunun yakından tanıdığı bir isim Başkanlık koltuğuna oturacak. Bu isim şu anda Ak Parti İl Başkanı ve Belediye Meclis Üyesi Av. M. Ali Tanrıver. 
 
 KAYNAK: Nevşehir Postası Gazetesi