Ürgüp Ak Parti’den 60’a yakın üye istifa etti 

 Ürgüp Nevşehir ve Ürgüp Kayseri arasında yolcu taşımacılığı yapan Ürgüp Birlik firmasında faaliyet gösteren 60’a yakın vatandaş, üyesi oldukları AK PARTİ’den topluca istifa etti. Basın açıklaması yapan firmanın yöneticilerinden Peri Birlik Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Erdoğan İstifa gerekçesi olarak Ürgüp trafik komisyonunun toplanarak geçtiğimiz aylarda açılan yeni taşımacılık firmasının Kayseri’nin ardından Nevşehir’e de yolcu taşımacılığına başlaması yönünde kararın etkili olduğunu ifade etti.

Erdoğan yaptığı basın açıklamasında "Amacımız, uğramış olduğumuz haksızlık karşısında Ak Parti’den topluca istifa etmek için burada toplanmış bulunuyoruz. Eğer verilen kararda devam edilirse 500’lere ulaşan istifa olacağını belirten Ömer Erdoğan şu anda 50-60 kişinin istifasını sunacağını ifade etti.

Ak Parti yöneticilerinin de istifa edenler arasında olup olmadığının sorulması üzerine, sadece üyelerin istifa ettiğinini belirten Erdoğan açıklamasını şöyle sürdürdü: "Ürgüp İlçesinde Ürgüp Birlik ve Ürgüp taşımacılık olarak 2 firma Ürgüp’ten Nevşehir’e yolcu taşımacılığı yapmaktayız. Bu hizmetimizi halkımızın mağdur olmaması için boş veya dolu demeden her 15 dakikada bir hizmet vermekteyiz. Geçmiş yıllardaki yapmış olduğumuz hukuki çalışmalar neticesinde yapılan ilçe trafik komisyonunun yapmış olduğu yolcu sayım neticesinde oran %35’i geçmemektedir. Buna rağmen her iki firmada araç çoğunluğumuz mevcut olup, 40 günde sadece 9 gün çalışıp 31 gün her aracımız atıl bir şekilde beklemektedir. Hal böyle iken, haksız bir biçimde taşımacılığı durdurulan Ürgüp Taşımacılığın Hukuki süreci devam etmektedir." Erdoğan İvedilikle ve bir anda İlçe trafik komisyonu toplanarak karar aldığını belirttiği açıklamasında ,27 ortaklı Peri Birliği, 8 ortaklı Ürgüp taşımacılığı açlığa yokluğa ve perişanlığa mahkum etmişlerdir, dedi.

Hukuksuz bir biçimde verilmiş olan kararın düzeltilmesini istediklerini belirten firma yetkilileri, üyesi bulundukları Ak Parti’den istifalarını İlçe Başkanı Ahmet Koçak’a vererek gerçekleştirdiler.

İstifa dilekçelerini kabul eden ilçe Başkanı Ahmet Koçak’da dilekçeleri kabul ederek, " Demokratik hakkınız olan üyelikten istifa dilekçelerinizi kabul ediyor, saygıyla karşılıyorum. Birebir bizimle alakalı olmayan bir konu olmasına rağmen siz tepkinizi bu şekilde dile getiriyorsunuz, benim sizden istirhamım Ürgüp’ü ve Ürgüp’lüyü rahatsız edecek davranışlarda bulunmamanızdır. Gerekli olan yerlerle görüşmelerimiz oldu. Yine görüşürüz, sonuçta İlçe trafik komisyonunda alınmış henüz imzalanmamış bir karar var. Sürecin İl trafik komisyonundan geçme zamanı var, bunu zaman gösterecek. Ben sizden sabır diliyorum. Hukuk içerisinde sonucu bekleyin"dedi.