Ürgüp’lü turizmci Adnan Tangüler, 30 Mart 2014 tarihinde yapılacak olan mahalli idareler yerel seçiminde Cumhuriyet Halk Partisinden Ürgüp Belediye Başkan Aday adayı olacağını açıkladı.


Tangüler: "Ürgüp’ün Tozunu yuttum!" 

CHP İlçe teşkilatı yönetiminden aday adayı olabilmek için istifa ettiğini dile getiren Tangüler, İlçe yönetimi ve Ürgüp’lü vatandaşlarımızın desteğini alırsam aday olma niyetim var, Belediye Başkanı olursam da bunu layıkıyla yerine getiririm." dedi.

Kurban bayramından sonra hareketleneceğini düşündüğü Ürgüp siyasetinde partisinde bir kaç kişinin daha adının geçtiğini ifade eden Tangüler, "Göreve hazırım. Diğer aday adayı arkadaşlara da başarılar dilerim." dedi

1970 yılında doğduğunun ve özellikle Ürgüp’te yaşadığının altını çizen CHP’li Tangüler, İstanbul’dan Ankara’dan gelipte aday adayı olanları anlamadığını belirterek, Ben Ürgüp’ün tozunu yuttum. Ürgüp’te yaşıyorum. Eski evleri restore ederek turizme kazandırıyorum. Bilgimi ve tecrübemi Ürgüp’e hizmet için kullanmaya hazırım. dedi.

Tangüler, Hacettepe Üniversitesi Turizm İşletmeciliği Yüksek Lisans mezunu olduğunu belirterek 23 yıldır Profesyonel turist rehberi olduğunu, Erciyes Üniversitesinde bir dönem İngilizce öğretmenliği yaptığını, şu anda da Ürgüp’te otel ve seyehat acentası işlettiğini belirttiği açıklamasında Ürgüp CHP teşkilatının desteğini beklediğini de sözlerine ekledi.