Esnaf ve Sanatlar Odası’nda genel kurul hazırlıkları sürerken,Şu anda Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanlığını yürüten, İlçemizde Çelik Kapı sektöründe faaliyet gösteren Süleyman Özaşık , genel kurulda başkanlık için adaylığını açıkladı. Ürgüp’te esnaf arasında barışçıl ortamı, birlik ve beraberliğin sağlanması amacıyla göreve talip olduğunu belirten Özaşık, esnafın sıkıntılarını iyi bildiğini ve ekibiyle beraber bu sorunların üstesinden gelmeye devam edeceğini söyledi.

Ürgüp’ün önemli sivil toplum kuruluşlarından biri olan Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı’nda çalışmak, herkese eşit bir şekilde yaklaşarak hizmet sunmak için ekibiyle birlikte hazır olduğunu vurgulayan Özaşık, bugüne kadar görev yapan oda başkanı ve yönetim kurulu üyelerine de çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

YENİLENEN YÖNETİMİMİZLE EKSİKLİKLERİ TAMAMLAMAK İSTİYORUZ

Ürgüp’te eksik gördükleri hizmetleri tamamlamak istediklerini belirten Özaşık, “İlçemizde esnafa yönelik eksik gördüğümüz hizmetleri tamamlamak üzere yola çıktık." dedi.

Ekibinde çeşitli sektörlerden ve her görüşten esnafın yer almasına dikkat ettiğini ifade eden Özaşık, "Her görüşten arkadaşlarımızla çıktığımız bu yolda göreve seçilirsek, esnafımıza hak ettiği hizmeti vereceğimize söz veriyoruz" diye konuştu.

Özaşık, asil listesinde Ürgüp’ün köklü esnaflarından gıda sektörüne yıllarını veren Ömer Büyükakten’in, Ürgüp tarihinde çok önemli yer tutan rahmetli Necdet Güner’in oğlu Oto Yedek parça sektöründe faaliyet gösteren Ali Güner’in, Mobilyacılık sektöründe Ürgüp’ün ilklerinden olan, İlçemizin önde gelen esnaflarından Mustafa Zengin’in, Elektronik sektöründe faaliyet gösteren, Taşkınpaşa’lı esnaf Yusuf Ersin’in, tek Beldemiz olarak kalan Ortahisar’ı temsilen İsmail Genç’in ve Ayakkabıcılık sektöründe faaliyet gösteren Hüseyin Yılman’ın bulunduğunu, güçlü liste ile seçimi alarak Ürgüp Esnafına hizmete devam etmek istediklerini ifade etti.

Sülayman Özaşık’ın yedek listesinin de şu şekilde olduğu belirtildi: 1- Soğutma ve Beyaz eşya teknik servisliği yapan Ahmet Solmaz, 2-Sanayi esnaflarımızdan Mobilya imalat sektöründen Bilal Başpınar, 3- Ortahisar Kasabasından Soğuk hava depoculuğu yapan Ali Özer.


Kaynak:Faruk Özzengin