MHP Ürgüp Kadınlar Günü'nü Coşku ile Kutladı.

 MHP Ürgüp Kadın Kolları Başkanlığı tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü sebebiyle program düzenlendi.

Program’da açılış konuşmasını yapan MHP Ürgüp Belediye Başkan Adayı Fatih Kadir YILDIZ;

Anadolu Kadını, İster ırgatlık tarlasına gidecek olsun, isterse pazara çıkacak, isterse çocuklarını okula gönderecek olsun, ister bağa gitsin ister harmana…


İster müteşebbis olsun, ister girişimci, ister iş kadını olsun. Bilin ki, eğer birisi sizin için seher vaktinde rüyalarını bölüp, uykularını feda ediyorsa, işte o Anadolu kadınıdır.
O her zaman Yol-yordam bilen, edep bilen, haya bilendir…


Anadolu Kadınını Yokluklar Büyüttü belki. Ama yoklukları Yok etme marifetinide o üstlendi. Bizleri bu günlere getiren O kadın ki gecenin zifirinde, muhanetin içine düşürdüğü sızıyla ellerini açıp Rabbinden; Ocağına, yavrusuna, yuvasına “hayırlar” dilerken, Sabah okula gidecek kızına, bir lastik toka, bir çift lastik çizme alamayan kocasının omuzlarının düşmesine kahrolur.


Kahrını yanık türkülere döker,,, efkarını katık ederek…
Anadolu Kadını Evlat Yetiştirir. Tek göz odada canından can verdiği yavrusunun susmasını bekler ayağında sallayarak…


Dolunayın şavkı vuran penceresinin pervazına başını yaslayıp uykusuz geceleri ninni sesleriyle süsler.
Binbir emekle büyütüp, kınalar yakar, akranlarından geri kalmasın diye.
“Allah sıradan ayırmasın” dualarıyla büyüttüğü ciğer paresini askere yollar. Evladıyla birlikte anacığı da şafak sayar.


… ve birgün kapısı çalınır. Onca üniformalıyı görünce eşiğin dibine yığılır. Anlamıştır can kuşunun elinden uçtuğunu. Tazecik bir fidan daha dikerken toprağa,,, onbeşlik şarapnelin çeliğinden su verilmiş yüreğiyle haykırır; “Vatan Sağ Olsun”
Ve Anadolu kadını bir nevi Toprak Kokusu gibidir. Onu anlatabilecek ne bir ressam ne bir heykeltıraş ne de bir şair henüz doğmamıştır...
Velhasıl… Kadın Bizim Anadilimizdir.
Peki ya Ürgüp’teki siz değerli hanımefendiler, anneler ve genç hanım kardeşlerim…
Dünyanın gözbebeği, ilgi odağı, hayaller ülkesi, hayretler diyarı Ürgübümüzde, sizler hak ettiğiniz yerdemisiniz ?..
Tüm dünya Ürgüp’ü konuşurken bizler Ürgüp’te neleri konuşuyoruz?..
*Akşam hava karardıktan sonra sokağa çıkamadığımızdan, sokakların her şekliyle ne kadar kirlenmiş ve güvensiz olduğunu konuşuyoruz.
*Bir-kaç dostumuzla bir araya gelip ailecek çay içebilmek için kaç kilometre uzağa gitmemiz gerektiğini konuşuyoruz.
*Hepimizin kalbinde hayvan sevgisi olmasına rağmen sokaklardaki ilgisiz ve kontrolsüz hayvanlardan ne kadar da tedirgin olduğumuzu konuşuyoruz.
*Yapılmayan bozuk yolların, düzenli toplanmayan çöplerin etrafa yaydığı pisliği konuşuyoruz.
*Hâlâ bir mesire yerimizin olmadığını, küçükte olsa spor yapacağımız bir alanın bile olmadığını konuşuyoruz.
*İlgiye muhtaç yaşlılarımızın her geçen gün yalnızlığa mahkum edildiğini konuşuyoruz.
*El emeği göz nuru ürünlerimiz, geleneksel mutfağımız, samimiyet ve eşsiz kültürümüz varken turizmden yeterince pay alamamanın sıkıntılarını konuşuyoruz.
…ve dahası Ürgüp gibi bir yerde hâlâ iş arıyoruz. Geçim derdini konuşuyor, Çaresizliği seslendiriyoruz, çaresizliğe hapsoluyoruz.’’ Dedi.

Turgut Özal Kültür Merkezin’de yapılan program’a yoğun katılımın olduğu, salonun dolup taşması ve her kesimden bayanların katılmış olması dikkatlerden kaçmadı. Coşku için’de geçen program 4 saat sürdü.

Çekiliş için katılımcılara verilen numaralardan anlaşıldığı üzere 1800’ün üzerinde Ürgüplü hanımların yer aldığı görüldü.

Doçent Leyla Kahraman’ın Kadın ve Şiddet konulu konferansının ardından, çekilişler-gösteriler ve müzik grubu ile bayanlar için unutulmayacak güzel saatler yaşandı. Program sonunda ise katılımcılar memnuniyet ve iyi dileklerini iletip böyle bir program düzenlediği için Milliyetçi Hareket Partisi Ürgüp İlçe Teşkilatına teşekkür ederek ayrıldılar.