Gazeteci Faruk Özzengin yaklaşan yerel seçimler öncesi kaleme aldığı bu yazı Ürgüp'te büyük ses getireceğe benziyor. İşte Özzengin'in
o yazısını "Noktasına Virgülüne Dokunmadan" sizlerle paylaşıyoruz. 

Yerel Seçimlere Doğru Ürgüp Siyaseti 3 "

2019 Mart yerel seçim öncesi Ürgüp'te tablo şekillenmeye başlıyor, 

Ne 90'lardayız, Ne de 2000'li yıllardayız,

2018 yılında liderliğe soyunmak herkesin harcı değil, bu manada bu medeni cesareti göstererek Ürgüp'e ve Ürgüplüye hizmet etme düşüncesiyle bu yola çıkan, çıkmayı düşünen herkesi tebrik ediyorum.

Ürgüp'ü yönetmeye hazırlanıyorsanız, büyük resmi görmekten öte, onu yeniden çizmeye de hazırlanmak zorundasınız.

Her şey değişti, artık ağaçlar değil, odaklanılması gereken ormanın ta kendisi. Görebildiğimiz en büyük resme, yani ormana göre hazırlanmalı, Ufkumuzu evimizle, sokağımızla değil, dünya ile sınırlamamız gereken bir dönemeçteyiz. 

CHP Genel Merkez, Parti Meclisi, Ürgüp'te Adayını direkt  Aday Adaylığı süreci içerisinde belirledi.

Benim tahminim Ak Parti'nin Adayına göre CHP'nin Adayı'nın belirleneceği yönünde idi. Çark tersten döndü. 

CHP Adayı'nın açıklandığı günden bir gün önce Salı günü Ak Parti İlçe Teşkilatı'na uğramıştım. Ben oradayken Ak Parti'nin Aday Adaylarından Mehmet Aktürk ve Ferhat Göktürk'de İlçe teşkilatına ziyarete geldi, zira o gün Grup Toplantıları vardı ve MHP Lideri Devlet Bahçeli ve ardından Başkan Erdoğan Cumhur İttifakı konusunda açıklamalarını yapmıştı.

Gerek İlçe Başkanı Ali Özer, gerek Ak Parti'nin diğer ziyaretçilerinin "Dava Bilinci" konusunda fikirlerine bir kez daha şahitlik ettim. Örneğin; Mehmet Aktürk'ün "Adayımız kim olursa olsun, eczanem partimizin seçim bürosudur." demesi, bu bilinçle yola çıkmaya hazırlanan Adaylara 6.500 Ürgüplü seçmenin neden oy verdiğinin en güzel göstergesi.

Bugünlerde artık yüz yüze istişarelerin en fazla yapıldığı süreçteyiz. CHP’nin Adayı belli olduktan sonra Ürgüp’ün çarşı pazarında görüştüğüm kişilerden derleyerek Ürgüp’ün kanaat önderleri olarak gördüğüm ak saçlılarından bir kaçı ile sokaktan edindiğim izlenimi paylaştım.

Vardığım sonuç şudur ki; Sayın Ödemiş, şunların cevabını verebilmelidir.

  • 2007’de Milletvekilliği seçilmeyince beklediği oyu vermeyen Ürgüplüye kötü söz ederek mi gitmiştir?
  • Ürgüplü olmak, Ürgüp’ü sevmek ortak değerlerimiz, Ürgüp’te yaşamak için tek şart Belediye Başkanı olmakmıdır? Belediye Başkanı olunmadığı takdirde Ürgüp’te yaşanmaz mı?
  • 31 Mart gününün akşamı sandıktan CHP’nin çıkması halinde, mazbatayı almadan yine davul zurna ile belediyenin terasında kutlama yapar mı?

Yani bu ve bunlar gibi bir çok soru işareti var insanların kafasında. Ve artık herkes “kantarı belinde” geziyor. Ölçüp tartıyor, ona göre hareket ediyor. 99 ruhuyla yeniden doğuşu hedefleyen CHP Adayı için Fox TV sunucusunun ne dediğinden ziyade Ürgüplülerin ne dediğinin daha fazla önem arz ettiğini düşünüyorum.

ADAY ADAYI OLMAYI DÜŞÜNME DÖNEMİ

Ak Parti içerisindeki birlik beraberliğe dem vurduktan sonra birde eleştiri yapmam lazım. Bu dönemde adı geçen Aday Adaylarından birisi, parti programı, seçim takvimi, izlenecek yol ve strateji belirlenmeden çıkmış partinin geçmişten bu güne kadar kullandığı tüm sloganları eklemiş, ben aday adayıyım diye basın açıklaması yapmış. 5 Kasıma kadar beklese, parti programını, kampanya sloganlarını görse, ona göre aday adayı olacaksa olsa teşkilatçılığa uygun daha şık bir davranış olur.

Bu Aday Adayı Web sitesi hazırlamış, projelerini yazmış, bunlar güzel bu noktada tebrik ederim ama bu ne özgüvendir? "Başkan Erdoğan ve Hasan Albayrak Memleket Sevdalıları." Helal olsun!

 Bir diğer husus, hemşehri dernekleri tüzüğünde açıkça belirtilir bu derneklere siyaset giremez, eğer siyasetle uğraşacaksan ordaki görevinden de ayrılır siyasette önüne bakarsın.

Yani Ataların deyimiyle, “Erken kalkan yol mu alır” yoksa “Erken öten horozun.. ” göreceğiz..

BİR ANI İLE BİTİRELİM:

Fahri Yıldız, sabahları saha çalışmalarına çoğunlukla ilçe mezarlığında başlar. Mezarlığı şöyle bir dolaştıktan sonra, gerçek dünyadaki Ürgüplülere bir Ayetel-Kürsi okur, ölümü bir kez daha hatırlayarak, günlük çalışmalarına başlar.

Ölümü hatırlayarak yaşamak kadar güzeli varmı dünyada? 

Ürgüp'ün efsane başkanı Rahmetli Kürşat Numanoğlu yaşasaydı, eminim o da bu yıl yine Adaylık serüvenine katılırdı. Ama "Gidiyorum şu Ürgüp'e doymadan" diye diye gitti. Mekanı cennet olsun.

Yani, mezarlığımızın çıkışındaki cümleyi unutmayın.

" Bizler de gezerdik sizin gibi, siz de geleceksiniz bizim gibi." 

Aday olun, Aday Adayı olun, Başkan olun  ama ölümü unutmadan yaşayın.

Kesin bilgi ÖLECEĞİZ!


Not: Köşe yazılarımla ilgili ricada bulunmak için lütfen aramayın.

Hukuk yolu herkes için açıktır.

Ne yazacağımı bilecek kadar yaşadım. Sevgiler.

Faruk ÖZZENGİN

------------------------------------------------------------

Kaynak:http://www.urguphaber.com/yazilar/yerel-secimlere-dogru-urgup-siyaseti-3-m12.html