AKYOL;  Uyuşturucu kullanımı insan sağlığı için ciddi bir sorun ve tehdittir. Ülkemizde uyuşturucu kullanımın önlenmesi ve azaltılmasına yönelik önlemlerin artması, bu konu ile ilgili kararlılık ile mücadele edilmesi gerekilmektedir. Uyuşturucu bağımlılığı önemli bir sağlık sorunudur.

Kişinin bedensel, ruhsal ve sosyal hayatını yok eden uyuşturucu maddelerle mücadele etmenin çocukları bu maddelerden korumanın iyi bir koruyucu halk sağlığı yaklaşımı ve eğitim aracılığıyla mümkün olacağını belirten Akyol açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

”Çocuklara, gençlere ve ailelere madde bağımlılığının yol açtığı fiziksel, ruhsal ve toplumsal sorunlar hakkında sağlık kuruluşları ve sivil toplum kuruluşları tarafından bilgi verilmesi, ailelerin ve bağımlıların bilinçlendirilmesi gerekmektedir. Daha önce başlayan koruyamadığımız ve bir şekilde maddeyle karşılaşmış bireylerin maddeden kurtarılması için ise kuvvetli ve sağlıklı bir tedavi sürecine başlanılmasının zorunlu olması gerekmektedir. Bu kişilerin iyileşebilmesi için inançlarının kuvvetli olması lazım, maddeden kurtulabileceğine bireyin ikna edilmesi gerekmektedir.

 

Sağlıklı Nesiller,

            Umutlu Yarınlar…

 

                                                                                                          Oytun AKYOL

                                                                                                  Ürgüp Ülkü Ocağı Başkanı