Ürgüp Ülkü Ocağı Başkanı Oytun Akyol, görevden alınan okul müdürleri ile ilgili yaptığı basın açıklamasında adeta ateş püskürdü.

 

Akyol, Yeni ortaya çıkan Milli Eğitim Bakanlığı yönetici görevlendirme yönetmeliği ile Müdürü öğretmen, veli ve öğrencinin seçtiği algısı yaratılmaktadır. Aslına baktığımızda okullardaki öğretmen, öğrenci ve veli puanlamasının tamamı 40, Şube Müdürleri ve Milli Eğitim Müdürlerinin puanlaması 60’tır. Böyle bir durumda yöneticiyi öğretmen, veli ve öğrenci seçti demek tamamen asılsızdır.

 

Öğretmen, öğrenci ve veli temsilcilerinden 40 tam puan alan, görev yaptıkları okullarına, ilçelerine ve hatta illere birçok ödül kazandıran, birçok başarıya imza atan Yöneticileri  Türk Eğitim-Sen üyesi olduğundan dolayı başarısız diye düşük puan verip seçmemek hangi ahlaka yakışır?

 

Yakın zamanda Türkiye genelinde görevine son verilen 7 bin yöneticinin neredeyse tamamı Türk Eğitim-Sen üyesidir. Yapılan ayrımcılık apaçık gözler önündedir.

 

Ülkenin birlik ve bütünlüğü için gece gündüz çalışan, toplum menfaatini kendi menfaatinin üstünde tutan, bilgili, liyakat sahibi, çalışkan, dürüst, alnının teri ile okul müdürlüğü makamına gelmiş, yolsuzluğa ve haksızlığa bulaşmamış tertemiz eğitimcileri okul müdürlüğünden almak ne ile izah edilebilir?

 

Nevşehire ve İlçelerine emek vermiş, ve birçok ödüller kazandırmış Yöneticilerimizin bu denli görevlerinden alınmasını kınıyor, bu zulümlerin son bulmasını temenni ediyor ve Türk Eğitim Sen üyelerinin ve yöneticilerinin her zaman yanında olduklarımızı bilmelerini belirtiyorum.