Türk Tarihi’nin en önemli olaylarından birisi 3 Mayıs 1944 olaylarıdır. Zamanının iktidarının Türklüğü hor gördüğü ve aşağıladığı zamanda bir yangın ateşi gibi yayılan Türk Milliyetçileri bu olaya karşı dik bir duruş sergilemişti.


O günler Türklük ve Milliyetçiliğin suç sayıldığı bir dönemdi. Türk olmaktan şeref duyan bir grup Türk Milliyetçisinin ‘’ırkçılık’’ yaptıkları bahanesiyle birer birer toplanıp tutuklandılar ve merhamet edilmeden acımasızca işkence gördüler. En büyük acıyı da yaşasalar, en büyük çileyi de çekseler yılmadılar, yıkılmadılar… Türk Milletini her türlü emperyalizmden korumak için inandıkları uğurda ve davada mücadele verdiler. Türk Milliyetçilerinin verdiği bu mücadele, 3 Mayıs 1944’de olduğu gibi bu günlerde de daha net anlaşılıyor, 3 Mayıs Türk Milletinin kararlı ve onurlu bir duruşudur, 3 Mayıs Ergenekon’daki uyanıştır.

Ne mutlu Türküm demenin neredeyse suç sayıldığı, Türk Milliyetçisiyim diyenlerin adeta hain ilan edildiği günümüzde, Türk Halkı’nın 3 Mayıs 1944’ü daha iyi anlaması ve iştirak etmesi gerekmektedir.


3 Mayıs 1944’deki iktidarın hareketleri ve duruşunun bir örneğini günümüzde de yaşamaktayız. Her fırsatta Türklüğü inkar eden, her fırsatta Türk Kimliğini reddeden bir iktidar anlayışı ile karşı karşıyayız.


Türk olmaktan gurur duyanların ırkçılık ile suçlanıldığı, bebek katillerinin barışçı olduğu günleri yaşıyoruz.


Bir 3 Mayıs’ı daha geride bırakırken içindeki Vatan ve İman sevgisini kaybetmemiş, Türklük aşkını bir an bile kaybetmeyen Başbuğumuz Alparslan Türkeş’i ve Hüseyin Nihal Atsız başta olmak üzere kıymetli ve değerli dava büyüklerimizi, mübarek Cuma gününde bir kere daha rahmet ve minnetle anıyorum. Ruhları şad, mekanları cennet olsun.

 

Ne Mutlu TÜRKÜM Diyene

 

                                                                                  Ürgüp Ülkü Ocakları Başkanı

                                                                                               Oytun AKYOL