Ürgüp'te seçim sonuçlarının analizine göre 7 haziran seçimlerinde MHP'ye oy veren 1.763 seçmen bu seçimde Ak Parti dedi.

5 ay önce yapılan 25. dönem milletvekilliği genel seçiminde Ürgüp ve Köylerinde 94 sandıkta 22.853 seçmen oy kullandı. Aday değişikliği olmadan aynı liste ile gidilen seçimde Ak Partiye 11.355 seçmen oy verdi. Ürgüp'te 2. parti konumunda olan Milliyetçi hareket partisinin oy sayısı 6.134 idi.

Dün yapılan ve Türkiye genelinde olduğu gibi tarihi bir seçim sonucuna ulaşılan tabloya göre Ürgüp'te de vatandaş istikrardan yana oyunu kullandı. 95 sandıkta 23.107 oy kullanılırken, Ürgüp ve Köylerinde Ak Parti'ye EVET mührünü vuran seçmen sayısı 5 ay öncesine göre 2.096 oy artış göstererek rekor seviyeye ulaştı.

Yani geçtiğimiz seçimde MHP'ye oy veren 1.763 seçmen bu seçimde Ak Parti dedi. Vatandaşın bu kararıyla MHP Ürgüp'te 3. parti oldu.

Ak Parti ve MHP'de durum böyle iken, Cumhuriyet Halk Partisi 7 Haziran seçimlerinde Ürgüp genelinde 4.299 oy almışken, 1 Kasım seçimlerinde 4.495 oy alarak MHP ile arasında fazla fark olmasada CHP Ürgüp'te 2. parti konumuna yükseldi.

Her seçimde olduğu gibi bu seçim sonucunuda evlerindeki sessiz çoğunluk belirledi. Türkiye genelindeki rekorla birlikte Nevşehir'in de 3-0 olarak sonuçlanması 7 haziranda Nevşehir'in 2-1 sonucunu yenilgi kabul ederek ağlayan Ürgüp Ak Parti seçmeni Dünkü zaferin ardından sokakları, caddeleri, meydanları araç konvoylarıyla, zafer sloganlarıyla, dombra şarkısı eşliğinde havai fişek gösterileriyle kutladı.