Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız, AK Parti Ürgüp İlçe Başkanı Ali Özer ve teşkilat yönetiminden oluşan 52 kişilik Ürgüp heyeti Ak Parti Grup toplantısının sona ermesinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hediyelerini takdim ettiler.

AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz, Murat Göktürk ve Ebubekir Gizligider ile birlikte kürsüye çıkan AK Parti Ürgüp İlçe Başkanı Ali Özer ve Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a tezahüratlar arasında 100 yıllık tarihi kılıç hediye etti. 

AK Parti Grup Toplantısında Meclis'i “Dik dur eğilme, ÜRGÜP seninle” diye adeta inleten Ürgüp heyeti toplantı sonunda Cumhurbaşkanı ve Başkomutan Recep Tayyip Erdoğan'a  “Kılıcınız keskin olsun” diyerek 100 yıllık kılıç takdim etti.

Nevşehir ve Ürgüplülerin selamını ileten heyete bu anlamlı hediyeleri için teşekkür eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bende sizin vasıtanızla tüm Nevşehirli hemşehrilerimize selamlarımı gönderiyorum" dedi.

Kılıfı gümüş kaplı 100 yıllık tarihi Kılıç üzerinde "La Galibe İllallah". (Allah'tan başka zafer sahibi yoktur.) yazısı yer alıyor. 

AK Parti TBMM Divan Katip Üyesi ve Milletvekili Mustafa Açıkgöz; "AK Parti Ürgup İlçe Teşkilatımızın geleneksel hediyesini Nevşehir Milletvekilleri olarak İlçe Başkanımız Ali Özer Ürgüp ve Ürgüp Belediyesi Başkanımız Fahri Yıldız ile Milletimizin Lideri Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdogan’a takdim ettik" dedi.


Edinilen bilgilere göre Osmanlı Sarayına ait çok özel bir zırhın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Ürgüp'e yapacağı bir ziyarette takdim etmek üzere Ürgüp heyetinin hazırlık yaptıkları belirtiliyor.