CHP Parti Meclis Üyesi Gaye Usluer,“AKP Sandığa Gitmeden Kendi Kendini Bitirecek”

NEVŞEHİR(MHA) CHP Parti Meclisi Üyesi Gaye Usluer, Nevşehir il başkanlığında düzenlediği basın toplantısında ülke gündemine dair değerlendirmelerde bulundu.

CHP İl Başkanı Kamil Gülmez, Merkez  İlçe Başkanı Semasi Yücel, Kadın Kolları Başkanı Mukaddes Eski, Milletvekili aday adayları Bülent Tekiner, Hakim Demirci, Mehmet Seyhan Duru ve Fahri Ertik ile Partililerin yer aldığı toplantıda konuşan İl Başkanı Kamil Gülmez, 7 Haziran seçimlerinin önemine dikkat çekti.

Gülmez, demokrasinin bir gereği olan ön seçimi CHP’den başka ülkede yapan bir başka siyasi partinin bulunmamasının düşündürücü olduğuna dikkat çekerken, ““Sayın Parti Meclisi üyesi Gaye Hanım ilimize hoş geldiniz. Bizleri onurlandırdınız, teşekkür ederiz. İlimizin sorunları belli, biz CHP iktidarında bu sorunları çözeceğiz. Türkiye’de ön seçim yapan tek partiyiz. 29 Mart tarihinde ilimizde de ön seçim yapacağız. Bu demokrasiye verdiğimiz önemden kaynaklanmaktadır. Türkiye’deki siyasi partilere baktığımızda hiçbiri ön seçim yapmıyor” dedi.

Ülkenin iyi yönetilmediğini, TÜİK verilerinin de bunu açık açık ortaya koyduğunu söyleyen CHP Parti Meclisi Üyesi Gaye Usluer, son günlerde AKP içerisinde yaşananların son derece dikkat çekici olduğuna değindi.

Usluer, “29 Mart’ta yapılacak olan ön seçimde tüm milletvekili aday adaylarımıza başarılar diliyorum. 7 Haziran seçimlerinde Nevşehir’den en az 1, iddialı olarak söylüyorum 1. parti olarak çıkmayı hedefliyoruz. Türkiye’de de iktidar partisi olmaya talibiz. Adalet Kalkınma Partisinin yolun sonu göründü. Cumhurbaşkanı ile birlikte kimin baş olup olmadığı belirsizliğini koruyor. Hükümetin icraatları kendi içlerindeki anlaşmazlığı su yüzüne çıkardı. Yaşananlar son derece üzücü. Bugünkü Cumhurbaşkanı çözüm sürecini ben başlattım ben karar veririm diyor. Başbakan ve hükümet ise bu konuda karar verecek biziz diyor. Her şey o kadar karışık. Ortada o kadar yalan, dolan var ki. Bazı bakanlar Cumhurbaşkanına bağlılık yemini etmiş. Bir kısmı Başbakanla yola devam etme kararındalar. Sandığa gitmeden kendi kendilerini bitirecekler. Sosyal devleti de yok ediyorlar. İşsizlik, yoksulluk arttı. Üreten değil tüketen bir Türkiye’yi oluşturmaya gayret edişleri dikkat çekiyor. Geçen hafta TÜİK açıklamalarda bulundu. İşsizlik oranı % 10.9. 2002 Yılında iktidara gelen AKP kriz yılında % 8.3’tü. Bugün ikili rakamlara geçtik.b Bunlar bizim değil devletin kurumunun rakamları. Bu rakamın ülkemizde % 16’lara çıktığını söylemek yanlış olmaz. Genç işsizlerimizin büyük bölümü Üniversite mezunu. Asgari ücret Şubat ayında 949 TL. Açlık sınırı bin 300 TL. Türkiye’de ne kadar aç insan olduğunu görmek mümkün. Yoksulluk sınırı ise 4 bin 259 TL. AKP’nin yarattığı hazin rakamlar bunlar. TÜİK yine bir açıklama yaptı. Mevsimlik işçilik var ülkemizde. Tarım işçileri ile ilgili rakamlara bakıldığında günlük gelirinin 49 TL olduğunu görüyoruz. Günlük çapalama ücreti erkekler için 46 TL, kadınlar için ise 36 TL. Çapalayan kadında olsa yapılan iş aynı. Kadını yok sayan, git evinde otur, bekarsan bananın kızı ol, kocanın karısı ol deniyor. Birey olma deniyor. 13 yılda AKP’nin kadını getirdiği yer bu” ifadelerinde bulundu.