Usta’da Oldu Ama…

NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir’in Hacıbektaş ilçesinde Cumhuriyet Halk Partisinden belediye başkanı seçilen Ali Rıza Selmanpakoğlu, ilçenin tarihine yeni bir imza atan isim oldu. Ustalık dönemine başlayan Başkan Selmanpakoğlu’nun iki dönemdir yaşadığı ekonomik sıkıntıları bu dönemde yaşaması durumunda Hacıbektaş ilçe merkezinin koskoca bir köy görünümünden kurtulması da zor görünüyor.

Hemen hemen bütün siyasi parti iktidarlarında yaşandığı gibi Ak Parti iktidarları döneminde de Muhalefet partili belediye başkanlarının belediyelerin rutin işleri dışında çok fazla bir yatırım imkanı bulamadıkları göze çarpıyor. Bu konuda ilimiz genelinde en dikkat çeken yerleşim merkezlerinden biri de ne yazık ki Hacıbektaş ilçesi.

İlçe girişinden itibaren göze çarpan yolların bozuk ve yama ile dolu olmasından tutunda, Hacıbektaş belediyesinin maddi imkansızlıkları nedeniyle su depolarında, belediye hizmet binasında zaman zaman elektriklerin borcu dolayısıyla kesilmesine kadar bir çok olumsuzluğun geçtiğimiz yıllarda yaşandığı Hacıbektaş belediyesinde yeni dönemde de aynı sorunların yaşanması olasılık dahilinde.

Hünkar Hacıbektaş-ı Veli Hazretlerine yakışır bir belediyecilik hizmeti verilemediği gözlenen İlçede her ne kadar demokrasi kazandığı vurgusu yapılsa da Hacıbektaş ilçesi bir 5 yıllığına daha ekonomik ve belediyecilik hizmetleri açısından sıkıntılarla boğuşmaya mahkum görünüyor.