NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir’de yerel seçim sonuçları aynı zamanda yerel yönetimde ustalık dönemine imza atmayı planlayanlar içinde büyük önem taşıyor.

Başta Nevşehir merkez olmak üzere ilçe ve beldelerde ustalık dönemine göz kırpan belediye başkanları ve adayları da bulunuyor. Bu isimlerin ilk sırasında iki dönemdir belediye başkanlığı görevinde bulunan Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver var.

İlçelerde ise ustalık dönemine göz kırpan isimlerin başında Hacıbektaş’ın CHP’li belediye başkanı ve adayı Ali Rıza Selmanpakoğlu yer alıyor. Bu ilçede Ak Partiden aday adayı olan ilçeye bağlı Karaburna belediyesinin eski başkanı Yusuf Koçak ve Gülşehir Belediye mevcut başkanı Mustafa DURSUN aday gösterilmesi ve seçilmesi durumunda o da ustalık dönemine imza atacak.

Beldelerde Göre belediye Başkanı Mustafa Topçu, Çat Belediye Başkanı Kamil Duru, Kavak Belediye Başkanı Celal Yiğit, Yazıhüyük Belediye Başkanı Cengiz Çavdar da ustalık dönemine adım atmayı isteyenler arasında.

Öte yandan beldeleri kapatılacak olan  Gümüşkent Belediye Başkanı Mustafa Arıkan’da Gülşehir ilçe belediyesine aday gösterilir ve seçilirse onlarda usta olacak.

Yeni yasa ile birlikte Nevşehir’de iki dönemdir belediye başkanlığı yapan belediye başkanlarının da ustalık dönemi şansları sona erecek.

Buna göre; Avanos İlçesine bağlı Göynük Belediye Başkanı Recep Özbek, Suvermez Belediye Başkanı Yaşar Özdemir, Kızılağıl Belediye Başkanı İbrahim Güven, Kalecik Belediye Başkanı Ahmet Çınar, Karasenir Belediye Başkanı Abdurrahman Çelik koltuklarına ustalık dönemi şansları bile kalmadan veda edecekler.