NEVŞEHİR(MHA) AK Parti’de 7 Haziran günü öncesinde kime sorsanız mevcut vekillerden en birinin ya da ikisinin elenebileceğini söyleyenlerin sayısı hiçte az değildi. Ancak, AK Parti genel Merkezi iki mevcut vekili yeniden sıralamaya koydu.
2011 Seçimlerinden bu yana hep uyum içerisinde çalışan AK Partili Nevşehir Milletvekillerinin en büyük başarısı bir önceki dönemde yaşananları Nevşehir’e bir kez daha yaşatmamak oldu.
Zira, Rıdvan Köybaşı, Mahmut Dede ve A. Erdal Feralan’lı AK Parti Milletvekilleri arasında yaşanan ve kamuoyunda da olumsuzlukla karşılanan sıkıntılı sürecin ardından Feralan, Göktürk ve Gizligider arasındaki uyum hep dikkat çekti.
Kendilerinden yaşça ve bir dönemde fazla milletvekilliği yapmış bulunması nedeniyle tecrübe olarak ta önde olan A. Erdal Feralan’a hep Ağabeyimiz diyerek bahseden AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Murat Göktürk ve Ebubekir Gizligider’in yeniden iki ve üçüncü sıradan kendilerine şans verilmesine karşın yeni dönemde seçilmeleri durumunda bu uyumu aralarına yeni katılacak olan Mustafa Açıkgöz ile de sürdürmeleri bekleniyor.