Vahit Özdemir, Baykal'ın Abdullah Gül'ün adaylığı konusundaki açıklamasını ise  "Abdullah Gül açıklamasıyla da rakibi olan AK Parti'yi aklınca ve ince bir taktikle  karıştırmayı hedefledi. 

Abdullah Gül  ise 2019 yılında yapılacak olan Cumhurbaskanlığı seçiminde aday olup olmayacağını soran gazetecilere cevap vermeyerek adeta Baykal'a göz kırpmış ve yeşil ışık yakmışitır. Abdullah Gül bu sessizliğiyle adeta bir fırsat kolladığını da deklare etmiştir.

Ben  Abdullah Gül'ü 1994 yilindan beri tanırım. Özellikle 2001 yılında AK Parti kurulmadan önce Gül ile çok fikir aışverişinde bulundum. Gül tipik bir Kayserilidir. Risk almayı sevmez. Çok sağlamcıdır. Duygu ve düşüncelerini saklamakta çok hünerlidir. Yaş tahtaya basacak bir yapıda değildir. 

DENIZ BAYKAL, ABDULLAH  GÜL AÇIKLAMASIYLA AK PARTİ'Yİ KARIŞTIRMAK ISTEMİŞTİR

Deniz Baykal yaptığı çıkışla hem kendi partisindeki güçlü aday olduğunu gösterdi hem de Abdullah Gül açıklamasıyla da rakibi olan AK Parti'yi karıştırmayı hedefledi. Gül'ün  bu oyuna gelmesi de  kuvvetle muhtemeldir. Eger Abdullah Gül,  Baykal'ın tahrikine kapılarak Kasım-2019  yapilacak olan  Cumhurbaskanlığı seçimlerinde  Erdogan'a karşı aday olmaya kalkışırsa büyük bir hezimete ugrayabilir.

Recep Tayyip Erdogan  sayesinde Dışişleri Bakanı/Başbakan Yardımcısı,  Başbakan ve Cumhurbaşkanı olan Gül'ün, Baykal ve şer güçlerin oyunlarına alet olmamasını hararetle tavsiye ediyorum.

Ben devletimize ve milletimize 40 yıl hizmet eden emekli bir diplomat olarak Abdullah Gül'e şöyle bir tavsiyede bulunabilirim:

"Gül halen Doç.Dr. olup,  Boğaziçi Üniversitesi veya  İstanbul'da herhangi bir vakıf üniversitesinde engin tecrübesini öğrencilerimizle paylaşmasını ve Prof.luk ünvanını almaya çalışmasını hararetle tavsiye ederim.

Gül'un mesaisini iç politikada değil, Birleşmiş Milletler veya NATO'da degerlendirmesinin daha uygun olacağını  düşünüyorum."

Vahit Ozdemir
Emekli Konsolos
Uluslarasi Iliskiler ve Siyaset Uzmani