MHP Nevşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Varol, "Bu bir genel seçim değildir, yerel seçimdir. Nevşehir, geleceği ile ilgili seçim yaparken Nevşehir'e ve adaya bakarak karar vermelidir" dedi.
Varol, parti il binasında düzenlediği basın toplantısında, seçim çalışmalarını değerlendirdi.

Seçim sürecinin başlamasıyla yoğun gayret içerisine girdiklerini ve iki yönlü çalışma yürüttüklerini aktaran Varol,  "Birincisi hemşerilerimize ulaşmak, ikincisi Nevşehir ile ilgili eksikleri tespit ederek onlara göre proje hazırlamak ve bu projeleri nasıl faaliyete geçiririz derdi ile yola çıktık. Bunun neticesinde hemşerilerimiz bize çok ciddi ilgi gösterdi" diye konuştu.

Varol, belediyenin halka karşı psikolojik baskısı yaptığını ileri sürerek, "Bu baskı bazen maddi bazen de manevi olarak karşımıza çıkıyor. Halk bundan dolayı çok ciddi sıkıntı içerisinde" dedi.

Seçimlerde yerel yönetimlerin belirleneceğinin altını çizen Varol, şunları kaydetti:

"Şehrimiz genelinde seçim çalışmalarının sorunsuz tamamlanması bizim için sevindirici olan tarafı. Bunda siyasi partilerin ciddi katkısı oldu. Bu bir genel seçim değildir, yerel seçimdir. Nevşehir, geleceği ile ilgili seçim yaparken Nevşehir'e ve adaya bakarak karar vermeliler. Yarın seçimler bittiğinde ne Devlet Bahçeli, ne Tayyip Erdoğan, ne de Kemal Kılıçdaroğlu gelip kenti yönetecek. Oy verdiğiniz insanlar yönetecek ve 5 yıl yönetim kademesinde bulunacak. Seçmenin bizden iki talebi var. Birincisi seçmen bizden normal bir belediye başkanı olmamızı istiyor. Yani baskıcı, ayak oyunu olmayan, kapalı kapılar ardından başka hesapları olmayan, olaylara düz bakan bir belediye başkanı istiyor.  Siyaseten partiler, bir insanın makama gelmesi noktasında bir araçtır. Yoksa siyasi partiler asla bir amaç değildir."  

MHP Nevşehir İl Başkanı Göksel Taşçı ise yaklaşık 3 aydır ciddi bir seçim çalışması yapıldığını belirterek, "Seçimde sandıklara sahip çıkacağız. Milletin iradesi sandığa yansınacaktır. Olay ve gürültü istemiyoruz. Bazı tahrikler olacaktır, biz bu oyunlara ve tahriklere gelmeyeceğiz. Siyasi gelecek uğruna milletimizi feda etmeyeceğiz. Sandıktan çıkan sonuca saygı duyulacaktır" ifadelerini kullandı