MHP Nevşehir Milletvekili Mehmet Varol, son günlerde Çin’in Doğu Türkistan’da yaptığı zulüm için sert tepki gösterdi.Varol, Uygur Türkleri’ne karşı yapılanların bir soykırım olduğunu söyleyerek dünyayı duyarlı olmaya davet etti

 MHP Nevşehir  Milletvekili Mehmet Varol, www.fibhaber.com'a yaptığı açıklamada, Doğu Türkistan’da yaşanan katliamları kınayarak, bunların soykırım olduğunu söyledi. Varol, “Kendi hukuk sistemlerinde masumiyet karinesi ve susma hakkını barındırmayan; ifade, din ve hareket özgürlüklerinde dünyada son sıralarda yer alan Çin Halk Cumhuriyeti Devleti, Doğu Türkistan Bölgesi’nde son yaşanan olaylarda 18 soydaşımızı öldürmüştür.” hatırlatmasında bulunduktan sonra Çin Devleti’ne karşı tepki dolu açıklamalarda bulundu.

MÜSLÜMANLAR BASKI ALTINDA

Nevşehir Milletvekili Varol açıklamasında, “Doğu Türkistan’da, oruç tutan Müslüman kardeşlerimize yönelik yapılan baskı ve engellemeler had safhaya ulaşmıştır. Bölgedeki Müslümanlar dini vecibelerini yerine getirememekte, oruçlarını tutamamakta, namazlarını kılamamaktadır. Müslüman erkekler sakal bırakamamakta, kadınların başörtüsü takması yasaklanmaktadır. Çin Devleti’nin en büyük asimilasyon politikalarından birine maruz kalan Doğu Türkistan’da yaşayan Müslüman Türkler her türlü işkenceye maruz kalmakta ve katledilmektedirler.”dedi.

TÜRK İSLAM DÜŞMANLIĞI’NA SES ÇIKARMIYORLAR

MHP Nevşehir Milletvekili Mehmet Varol şunları kaydetti: “Her fırsatta insan haklarından bahseden sözüm ona uygar toplumlar, sıra Müslüman-Türklere geldiğinde, siyasi kaygılarla Türk-İslam düşmanlığına seslerini çıkarmamaktadırlar. Ellerine geçtiği her anda yaşanmamış olayları soykırım diye nitelendiren dünya şimdi nerededir? Doğu Türkistan’da yaşanan mezalim açık açık bir soykırımdır. Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’nin ifadesiyle ‘Ülkücü, Doğu Türkistan’daki mezalime direnen Gök Bayraktır.’ inşallah bu mezalimin hesabını da sormayı Allah bizlere nasip edecektir. Bu duygu ve düşüncelerle; Çin Devleti’ni bir kez daha şiddetle kınıyor, ramazanın bu mübarek günlerinde Müslümanlara yapılan bu eziyetlerin bir an önce son bulmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum.”

FİB Haber