NEVŞEHİR(MHA) Milliyetçi Hareket Partisinin uzun süren ikna girişimleri sonucunda Nevşehir Belediye Başkanlığı adaylığına razı ettiği Mehmet Varol, ısınma turlarını sürdürüyor.

İl Başkanlığı ve Milletvekilliği aday adaylığı sürecinin ardından bir süredir siyasetten uzak kalan Varol’un adaylığı konusunda kamuoyunda merak edilen hususlara da düzenlenecek olan basın toplantısı sırasında cevap vermesi bekleniyor.

Uzun süre aday olmayacağını yakın çevresine hatta basın mensuplarına deklere eden ve ardından Milliyetçi Hareket Partisi İl Yönetimi ve MHP’li kadrolar tarafından aday olması konusunda ikna edilen Varol’un şu sorulara nasıl yanıt vereceği merak konusu;

-         2011 Yılında il başkanlığından istifa edip Milletvekilliği ikinci sırasından aday olmasının ardından geçen sürede ne değişti ki, MHP’nin Nevşehir merkez belediyle başkan adaylığına aday oldu?.

-         8 Yıl süren il başkanlığı ve iki dönem art arda Milletvekilliği adaylığının ardından şahsen hakkının yenildiğini düşünüyor ve bu yüzden hakkını alabilmek için mi belediye başkanlığına aday oldu?.

-         Mevcut belediye başkanı Hasan Ünver’in Nevşehir’e hizmetlerinde ne tür eksiklikler görüyor ve bunların telafisi adına neler yapacak?.

-         Belediyenin yapılan milyon liralık yatırımlarının ardından var olduğu iddia edilen belediye borçlarına karşın Nevşehir’e nasıl hizmet etmeyi planlıyor?.

-         Bu seçimi kendisi açısından il başkanlığı ve Milletvekilliği adaylığının ardından siyaset hayatında bir son nokta olarak görüyor mu?.

-         Nevşehir’de bazı sivil toplum örgütü başkanlarının ifade ettiği üzere Mevcut belediye yönetimi hakkında işlerini doğru dürüst yapmadıkları konunda elinde belge ve bilgi var mı, bunu kamuoyu ile paylaşacak mı?.

-         Aylar öncesinden Başkan Ünver’e karşı savaş bayrağı sallayan NTSO Başkanı M. Arif Parmaksız’ın (Meclis Başkan Vekili olması itibari ile) zorlamasıyla mı aday oldu?. 

-         Sayın Parmaksız’ın ellerinde bulunduğunu iddia ettiği dosyaları kamuoyuna açıklayacak mı?.

-         Milliyetçi Hareket’in Nevşehir il merkezindeki oy potansiyelini artırmak için ne yapacak?.

-         İki dönemlik Ak Partinin Nevşehir’deki iktidarını yıkabilmek için kendisinde nasıl bir cevher görüyor?.