NEVŞEHİR(MHA) Ak Partinin yanı sıra Nevşehir Merkez belediye başkanlığını kazanması muhtemel tek parti konumunda bulunan Milliyetçi Hareket Partisinde henüz merkez belediye başkan aday adayları ortaya çıkmış değil. Kamuoyunda eski il başkanı ve Milletvekili adayı Mehmet Varol isminden bahsedilse de kendisi de bizzat bu konuda olumlu ya da olumsuz bir açıklama yapmış değil.

Bir senaryoya göre, Milliyetçi Hareket Partisinin il merkezinde Ak Partiden sonra merkez belediye başkanlığını kazanabilecek tek parti olması nedeniyle Ticaret ve Sanayi odası başkanlığının harekete geçeceği belirtiliyor.

Bizzat Oda Başkanı Mehmet Arif Parmaksız’ın açıkladığı üzere oda seçimleri esnasında Ak Partili Merkez belediye başkanı ve üç vekil arasındaki sıkıntılar nedeniyle M. Arif Parmaksız başkanlığındaki Nevşehir Ticaret ve Sanayi odası Mehmet Varol’un belediye başkanlığına aday oymasını destekleyecek. Bu konuda bizzat Mehmet Arif Parmaksız’ın da etkin rol oynayabileceği belirtiliyor. Henüz sessizliğini bozmayan Nevşehir Ticaret ve Sanayi odası Meclis Başkan Vekili Mehmet Varol’un ise Nevşehir Ticaret ve Sanayi odası yönetimlerinin kendisini destekleme kararı karşısında bu duruma kayıtsız kalmayabileceği konuşuluyor.

Bayram sonrasında ortaya çıkabileceği konuşulan bu senaryonun ardından olası MHP – NTSO işbirliğinin ne gibi sonuçlar ortaya çıkaracağını da Nevşehir Kamuoyu yakın zamanda görebilecek.