Cumartesi saat 16.00’da Adana Uğur Mumcu Meydanında düzenlenen Vatan Mitingine, bölge illerinden gelen vatandaşlarla birlikte yaklaşık 1 milyon 200 bin kişi katıldı.

MHP Nevşehir İl Başkanı Göksel Taşçı ile birlikte il yönetimi, Merkez İlçe Başkanı Av.Burak Kalfaoğlu  ve yönetimi ile belde ve ilçe teşkilatlarıyla İl Kadın Kollar Başkanı ve yönetimi ile birlikte 600 aşkın partili, özel araç ve otobüslerle, Adana’ya hareket etti.

Alanda kendilerine ayrılan alanda, 38 derce sıcağın altında, ellerindeki bayraklara 3 saat boyunca mitinge iştigal ettiler.

MHP Lideri Dr. Devlet Bahçeli’nin saat 16.40’dan itibaren, alana gelmesiyle coşkunun arttığı gözlemlenirken, verdiği sert mesajlara partililer sloganlarla eşlik ettiler.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, vatanı hibe almadıklarını, hibe verilmesine de asla izin vermeyeceklerini vurgulayarak, "'Üç-beş densizin önerileriyle Başbakan umuyor, İmralı canisi dayatıyor, ABD istiyor' diye Türk vatanından vazgeçmeyiz. Bölünmesine tahammül etmeyiz." dedi.

 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 'Milli Değerleri Koru ve Yaşat' açık hava toplantıları kapsamında İstasyon Meydanı'nda düzenlenen 'Vatan' mitinginde Adanalılara hitap etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından kürsüye gelen MHP Genel Başkanı Bahçeli, 'öl de ölelim vur de vuralım' sloganları ile konuşmasına başladı. Bahçeli konuşmasında Başbakan Erdoğan ve Akil İnsanlar Heyeti'ne yüklendi.

Miting sonrası geldikleri araçla Nevşehir’e hareket eden MHP teşkilatı adına kısa bir açıklama yapan MHP İl Başkanı Göksel Taşçı; “ Milli değerleri koru ve yaşat adını verdiğimiz bu mitinglerle, bölünmez bütünlüğümüze sahip çıktığımız gibi, bu ülke üzerinde oynanan oyunların farkında olduğumuzu belirtmek ve MHP olarak bu oyunları bozmak için toplandık. Nevşehir teşkilatları olarak, liderimiz sayın Dr. Devlet Bahçeli önderliğinde yolumuza devam ediyoruz. Adana’dan aldığımız güç ve sinerji ile Nevşehir’de çalışmalarımıza ara vermeden devam edeceğiz.  Bu noktada her partilimiz büyük bir öz veri li çalışacaktır” dedi.

Mhp Nevşehir Merkez İlçe Başkanı Av. Burak Kalfaoğlu.da FİB Haber Merkezine yaptığı açıklamasında Değerli basın mensupları. 25.05.2013 cumartesi günü Adana İli'mizin İstasyon Meydanı'nda Milliyetçi Hareket Partisi Genel Merkezi'nce düzenlenen Milli Değerleri Koru ve Yaşat Mitinglerinin üçüncü ayağı olan Vatan temalı mitingine Nevşehir Milliyetçi Hareket Partisi İl Teşkilatı olarak İl Başkanımız Sayın Göksel Taşçı önderliğinde binlerce hemşerimizle miting alanına intikal etmiş bulunuyoruz. İstasyon Meydanı'na sığamayan gönüldaşlarımızın sayısı sabahın erken saatlerinden bu yana kat kat artmış mitinge daha saatler olmasına rağmen kalabalığın sayısı milyonu bulmuştur. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin temel değerlerini korumak ve savunmak için varlığını ortaya koyan Türk Milliyetçileri yurdun heryanından Adana'mıza akın etmiştir. İstasyon Meydanı Bayrak Sevgisi ile Vatan Sevgisi ile dolup taşmış bulunmaktadır. Her geçen gün Milli Değerlerimize yapılan saldırıya Türk Milliyetçileri sessiz kalmayacaktır. Nevşehir'li Türk Milliyetçileri de bu hayasızca yapılan akına karşı en ön saflarda mücadelesine devam edecektir. Adana'da Türkiye'mizin her köşesinden gelen gönüldaşlarımzdan aldığımız selamı Nevşehir'li hemşerilerimize iletir, saygılarımı sunarım. Mhp Nevşehir Merkez İlçe Başkanı Av. Burak Kalfaoğlu.