- Vatan Partisinde Ön Seçim Yapıldı. İki Aday adayı 15’er Oy Aldı

- Kararı Genel Merkez Verecek

NEVŞEHİR(MHA) Vatan Partisi Nevşehir’de üç Milletvekili aday adayı belirledi. Sıralama için yapılan ön seçimde iki aday 15’er oy aldı. Kararı parti genel merkezi verecek.

Vatan Partisinin Nevşehir İl Başkanlığı binasında gerçekleştirilen ön seçim toplantısına İl Başkanı Prof. Dr. Meliha Atalay’ın yanı sıra Partinin il ve merkez ilçe yöneticileri, Partililer ve Milletvekili aday adayı iki isim katıldı. Nevşehir Milletvekili aday adayı Elif Mürşil toplantıya katılmadı.

Toplantıda konuşan Vatan Partisi İl Başkanı Prof. Dr. Meliha Atalay, Türkiye genelinde 75 İlde örgütlenme çalışmalarını tamamlayan Vatan Partisinin Nevşehir’de de Milletvekili adayları çıkaracağını, belirlenen üç ismin sıralamasının ise ön seçimle yapılmasına karar verildiğini dile getirdi.

Vatan Partisi Nevşehir Milletvekili adayları Cahit Topuz, Yıldız Yazıcı ve Elif Mürşil’in 7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak olan milletvekilliği genel seçimlerine kadar yoğun bir şekilde siyasi çalışmalarını sürdüreceklerini kaydeden İl Başkanı Atalay, “Bilindiği üzere 7 Haziran seçimleri ülkemizin geleceğinin belirleneceği çok önemli bir seçim. Bu seçim sonrasında Türkiye ya güçlü ve halka dayanan bir devletimiz olacak, ya da ABD Kontrolünde, halkına baskı uygulayan bir devletimiz olacak. Vatan Partisi sermaye partisi değil” açıklamalarında bulundu.

Toplantıda konuşan Vatan Partisi Nevşehir Milletvekili aday adayı Cahit Topuz, Ortaçağ karanlığına götürülmek istenen Türkiye’nin tek kurtuluş reçetesinin Vatan Partisi olduğunu ifade etti.

Topuz, “Bu karanlık Saltanatı yıkacak Parti Vatan Partisidir. Ve bağımsız, başı dik, aydınlanmış, Milleti birleştiren, Vatanı birleştiren ve Üreten Türkiye’yi biz kuracağız. Türkiye’miz; Şeyhler, dervişler, müritler, Çelebiler, Cemaatler ülkesi olmayacak” dedi.

Vatan Partisi Nevşehir Milletvekili Aday Adayı Yıldız Yazıcı ise Cumhuriyetimizin değerlerinin birer birer yok edilmeye çalışıldığı gönümüzde Vatan Partisinin Türk Siyaset hayatında önemli bir yere sahip olduğuna dikkat çekti.

Yazıcı; “1979 yılında İzmir’de doğdum. 1980 yılından beri Ürgüp’te yaşamaktayım. İlk ve orta öğrenimimi Ürgüp’te tamamladıktan sonra Niğde Üni. İnşaat Mühendisliği bölümünde lisans eğitimimi aldım. 2004 yılından bu yana serbest inşaat mühendisi olarak Nevşehir genelinde hizmet vermekteyim Ürgüp Koruma, Araştırma, Turizm, Tanıtma ve Eğitim Derneği (KATED) kurucu üyesiyim. Evli ve 2 çocuk annesiyim. Orta derecede İngilizce bilmekteyim. Atatürk ilke ve devrimlerinin, Cumhuriyetimizin değerlerinin, giderek bir bir yok edilişine, insan haklarının ve onurunun ayaklar altına alınışına, eğitim sisteminin çöküşüne, ülke genelinde tarım hayvancılığın yok oluşuna, günden güne artan dışa bağımlı ve üretmeyen bir ekonomiye, komşu ülkelerle çığ gibi büyüyen sorunlara, ülkenin bölünmesi yolunda devam edilen sürece, bu süreçte ordunun ve adaletin yıpratılmasına duyarsız kalamadığım için, çocuklarımızın geleceği adına Vatan Partisine gönülden destek veriyorum.

Ülkemizin dört bir yanında Vatan Partisinde birleşiyor ve güç birliği yapıyoruz. Bu uzun soluklu bir yürüyüş, ancak hepimizin çok önemli ortak bir özelliği var. Hepimiz tehlikenin farkındayız ve korkmuyoruz. Bütün gayretimizle ve sizin desteklerinizle başaracağız” ifadelerinde bulundu.

Yapılan toplantı ve açıklamaların ardından Vatan Partisinden aday adayı olan isimler arasında ön seçim oylamasına geçildi. Ön seçimde Milletvekili aday adayları Cahit Topuz ve Yıldız Yazıcı 15’er oy aldı.

İl Başkanı Prof. Dr. Meliha Atalay, Nevşehir’de yapılan ön seçim sonucunun Parti genel Merkezine gönderildiğini, hangi aday adayının ilk sırada olacağına Parti genel Merkezinin karar vereceğini belirtti.

Atalay, Parti genel merkezinin kararının önümüzdeki günlerde Nevşehir Kamuoyuna duyurulacağını da sözlerine ekledi.